دانلود ویدئوی نکاتی برای نواختن مضراب گیتار
بررسی نکاتی برای نواختن مِضراب گیتار و زمان بندی آن
یکی از راه های کلیدی برای پیشرفت به عنوان یک گیتاریست، توجه به نکاتی برای نواختن مِضراب گیتار و زمان بندی آن است. این چیزی است که گیتاریست های معمولی را از گیتاریست هایی که واقعا استثنایی هستند جدا میکند. این مهارتی است که بین بهترین گیتاریست های دنیا مشترک میباشد. برای مشاهده آموزش رایگان تبلچرخوانی گیتار و نکات کاربردی آن و آموزش رایگان انواع آکورد گیتار کلیک کنید. مترونوم چیست؟
با این حال، علیرغم اهمیت آن، مهارتی است که اکثر گیتاریست ها برای توسعه آن تلاش چندانی نمیکنند. ما بر یادگیری آهنگ های جدید و مقیاس های مختلف تمرکز میکنیم، در حالی که همیشه یکی از عناصر اساسی موسیقی را نادیده میگیریم. برای آموزش های بیشتر با گیتار آواز همراه باشید.
پیش از بیان نکاتی برای نواختن مِضراب گیتار و زمان بندی آن باید بدانیم که مضراب گیتار چیست؟ مضراب یا پیک Pick گیتار وسیله ای است، که با استفاده از آن به جای انگشتان دست، سیم های ساز را به صدا در میآورند. استفاده از مِضراب در صدا دهی و اجرای تکنیک های مختلف در گیتار تاثیر بسیار زیادی دارد. از پیک اغلب در سبک های مختلفی همچون پاپ، راک، جَز و بلوز استفاده میشود.
پیک گیتار از یک مثلث متساوی الساقین تشکیل شده، که دو ضلع آن کمی تیزتر بوده و زاویه کمتری دارد. مِضراب گیتار از جنس رزین، پلاستیک، شیشه، چوب، نمد، فلز و سنگ ساخته میشود. بسیاری از نوازندگان گیتار الکتریک از پیک برای نواختن آن استفاده میکنند. همچنین میتوان گفت که نوازندگان گیتار های آکوستیک نیز در مواقعی که میخواهند خط سولو بنوازند و یا بداهه نوازی کنند از پیک استفاده میکنند.
چگونه یک الگوی جدید برای مضراب زدن یاد بگیریم؟
توجه به نکاتی برای نواختن مِضراب گیتار و زمان بندی آن میتواند تمرکز و مهارت را در نوازندگان گیتار بالا ببرد. ضربه زدن برای افراد مبتدی هنگام یادگیری گیتار در ابتدا میتواند واقعاً ناخوشایند و غیرطبیعی باشد. اما نگران نباشید! با تکنیک مناسب و تمرین متمرکز، زدن یک گیتار به آسانی و بدون زحمت و مانند دوچرخه سواری خواهد بود.
یکی از مهمترین نکات این است که مچ دستتان را شل نگه دارید. مطمئن شوید که مچ دست خود را قفل نمیکنید، باید آن را خوب و شل نگه دارید. ابتدایی ترین کاری که یک نوازنده گیتار برای مضراب زدن باید بیاموزد این است، که این کار را به نوعی عادت تبدیل کند. در حرکت دست خود پویا باشید و نواختن را متوقف نکنید. حرکت مداوم دست حفظ زمان را بسیار آسان تر میکند.
بیشتر حرکت از چرخاندن قسمت پایین بازو (همچنین میتوانید مچ دست خود را بچرخانید) است، بنابراین دست و مچ خود را شل کرده و حرکت را تکرار کنید. (راس بولتون، نوازنده گیتاریست فانک، این را “مچ مستی” مینامد.) اگر به نواختن با پیک عادت ندارید، تمرین با یک پیک نازک که خوب و خمیده است، میتواند به شما کمک کند. همانطور که پیشرفت میکنید، پیک های ضخیم تر را نیز امتحان کنید، زیرا کنترل بیشتری روی صدای ساز شما خواهد داد.
هنگام تمرین گیتار باید قدرت درست مضراب زدن را در دستان خود تقویت کنید. برای این کار ضربه زدن بر روی سیم های پایین را امتحان کنید. ایجاد رنگ صوتی یکسان در به صدا در آوردن این سیم ها میتواند باعث ایجاد قدرت و تمرکز در دستان شما هنگام استفاده از پیک شود. در روش دیگر تکه پارچه ای را زیر سیم ها ثابت کنید، تا از ارتعاش آن ها جلوگیری کند، حالا به ضربه زدن ادامه دهید. این کار باعث میشود که قدرت دستان شما در نواختن با مضراب گیتار بالا رود.
توجه داشته باشید که پیک یا مضراب را بین انگشتان تان فشار ندهید تا باعث ایجاد انقباض و خستگی زودرس در دستانتان شود. پیک را بین انگشت شست و سبابه خود نگه داشته اید و مطمئن شوید که مقدار مناسبی از آن بیرون زده است. قدرت نگه داری پیک باید به حدی باشد، که نه از دستان شما رها شده و بیفتد و نه با فشار بیش از اندازه باعث انقباض در انگشتان شما شود.
درک صحیحی از زمان بندی داشته باشید
در بررسی نکاتی برای نواختن مِضراب گیتار و زمان بندی آن باید بدانید؛ که ایجاد حس قوی از زمان بندی، بدون درک صحیح تقسیم بندی نت های مختلف تقریبا غیر ممکن است. همانطور که میدانید در کسر 4/4، 4 ضربه در هر میزان یا اندازه گیری وجود دارد. اما این 4 ضرب را میتوان از طیف وسیعی از تقسیم بندی های مختلف نت تشکیل داد. و ایجاد حس برای هر یک از این تقسیمات نت مهم است. برای درک بیشتر و اطلاعات دقیق تر دربارهی نکاتی برای نواختن مضراب گیتار و زمان بندی آن با شماره های گیتار آواز تماس حاصل فرمایید.
تمرین آکورد
هنگام تمرکز بر روی نکاتی برای نواختن مِضراب گیتار و زمان بندی آن، باید در ابتدا به آرامی بنوازید. در نتیجه این تمرین به شما این امکان را میدهد، که به سرعت بیشتری برسید و وضوح صدایی را که در حین پخش آهسته ایجاد کرده اید، خوب بشنوید. با گرفتن آکوردها در دست چپ خود شروع کنید و هر سیم را به طور جدا بنوازید، تا مطمئن شوید که هر نت به وضوح به صدا در میآید.
پس از به دست آوردن صدای واضح از آکوردها، مرحله بعدی تمرین انتقال بین آن ها میباشد، به این دلیل که با این روش میتوانید تمرین مفیدی در این بخش داشته باشید. تاثیرگذارترین راه برای این تمرین، پیشرفت در استفاده از آکوردها میباشد، که در آن هر سیم را به صورت منظم و چهار بار در یک سری آکوردی مینوازیم.
با استفاده از مترونوم، نواختن را با 50 ضربه در دقیقه شروع کنید و هر بار که صدای کلیک را میشنوید، هر ضربان را پایین بیاورید. هر گونه مکث بین آکوردهای خود را حذف کنید و مطمئن شوید که هر نت به وضوح در هر آکورد صدا میدهد. تمرین با مترونوم برای حفظ ریتم و زمان آهنگ ها مفید است و همچنین ابزاری عالی برای تعیین اهداف تمرینی است.
در تمرینات خود از انتخاب یک برنامه منظم و کاربردی غافل نشوید. برنامه ریزی منظم در تمرینات به حفظ فرم بدن و دست ها در بهترین شرایط کمک میکند و باعث تقویت حافظه عضلانی میشود. به یاد داشته باشید که یادگیری گیتار یک رشته است، بنابراین برای پیشرفت نیاز به تمرین مداوم دارد.
بررسی نکاتی برای نواختن مضراب گیتار و زمانبندی آن
۱_سعی کنید دستی که مضراب میزند را هرگز متوقف نکنید:
معنی این جمله این است که باید هنگام مضراب زدن دستتان را دائماً حرکت دهید، حتی اگر بنا نباشد دستتان به سیمهای گیتار بخورد. اما بهتر است دست دائماً حرکت کند؛ زیرا این کار سبب صرفهجویی در زمان نیز میشود.
۲_مچ دست را شل کنید:
از دیگر نکاتی برای نواختن مضراب گیتار و زمانبندی این است که مچ دست را شل کنید. هنگام انجام کار دقت داشته باشید که نباید مچ دست خود را منقبض و سفت کنید. باید بگذارید دست آزاد و راحت باشد؛ زیرا بیشتر حرکات به وجود آمده ناشی از چرخاندن مچ و ساعد است. بنابراین باید مچ و دست را شل نگه دارید و حرکت را انجام دهید. یکی از گیتاریستهای حرفهای به نام« راس بولتون» به این حالت است نگهداری آزاد و راحت مچ دست گیتاریستها، «مچ مست» میگوید!! ممکن است شما گاهی اشتباهاً مچ دستتان را ثابت نگه داشته و ساعد را حرکت دهید؛ اما مطمئن باشید که اگر مچ دست منقبض و سفت باشد حتی اگر ساعدتان هم بالا و پایین برود، باز هم حرکت به خوبی انجام نمیشود.
۳_به هیچ وجه مضراب را بین انگشتان دستتان فشار ندهید:
از دیگر نکاتی برای نواختن مضراب گیتار و زمانبندی آن میتوان به این موضوع اشاره کرد که به هیچ وجه مضراب را بین انگشتان دستتان فشار ندهید. اگر شما بخواهید مضراب را محکم نگه دارید تا احیاناً از دستتان لغزد و نیفتد، امری کاملاً طبیعی است؛ اما بدانید که بیش از حد محکم گرفتن مضراب، سبب میشود که نتوانید به راحتی روی سیمهای گیتار ضربه بزنید و یا حتی ممکن است در حین نواختن مضراب بین سیمها گیر کند. ضمن این که در اثر محکم نگه داشتن مضراب مچ دست، آزادی و راحتی را نخواهد داشت؛ اما اگر مضراب را اندکی شلتر در دست بگیرید، به راحتی روی سیمها حرکت کرده و بدون هیچ مشکلی میتوانید گیتار بنوازید. سعی کنید برای اوایل کار از یک مضراب خوشدست و نسبتاً نازک که انعطافپذیری داشته باشد، استفاده کنید. هرچقدر بیشتر پیش رفتید، میتوانید میزان ضخامت مضراب را افزایش دهید تا کنترل بیشتری روی صدا داشته باشید.
۴_با هر بار ضربه زدن توسط مضراب نباید به همه سیمها ضربه بزنید:
ممکن است شما فکر کنید که در هر آکورد باید به تمام سیم ها ضربه بزنید؛ اما واقعیت این است که در هر بار ضربه، فقط نیاز به سه یا چهار سیم است!
قانون این خوبی که در این زمینه وجود دارد این است که اگر خواستید به سیمهای پایینی ضربه بزنید، هنگام ضربه زدن باید به همه سیمها و یا به سیمهای پایینتر ضربه بزنید و هنگام ضربه زدن به سمت بالا، میتوانید فقط به چند سیم بالاتر ضربه بزنید. چنین روشی سبب میشود که هنگام حرکت مضراب به سمت بالا صدای زیرتری ایجاد شده و هنگام حرکت مضراب به قسمت پایین صدای بمتری ایجاد گردد. در این صورت تسلط شما بر روی گیتار زدن افزایش یافته و این امر را تسهیل میکند.
چگونه الگوهای مضراب زدن را یاد بگیریم؟
میتوانیم از برخی جهات مضراب زدن را به دوچرخه سواری تشبیه کنیم؛ در دوچرخه سواری نیز پس از این که تمرینهای لازم را فرا گرفتید، احساس میکنید راحتترین کار دنیا را انجام میدهید. لذا نوازندگان با تجربه به این موضوع اذعان دارند که راحتی در هنگام نواختن بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل است که جملاتی مانند فقط آنچه را احساس میکنی بنواز و… را از آنجا و آنها میشنویم.
ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که با شنیدن یک آهنگ به صورت ناخودآگاه شروع به تکان دادن سر و بدنتان کنید. در چنین شرایطی ریتم آنقدر گیراست که به هیچوجه نمیتوانید واکنش نشان ندهید. زمانی که شما با مضراب روی تارهای گیتار ضربه میزنید یا در واقع ریتم ایجاد میکنید، این حس ریتم همان چیزی است که سبب میشود تا آسانتر گیتار بزنید.
چطور میتوانیم یک الگوی جدید برای مضراب زدن را فرا بگیریم؟
- مرحله اول:
در گام اول لازم است که صدای ریتم را با دهان خود تمرین و تکرار کنیم. بسیاری از نوازندگان غیرحرفهای این نکته را نمیدانند که چه زمانی باید دستان خود را به سمت بالا و چه زمانی باید آنها را به سمت پایین سیمها بکشند. این عدم آگاهی سبب میشود که نوازنده نتواند حساسیت ضرب را به طور کامل درک کند. پس کشیدن مضراب روی سیمهای گیتار از بالا به پایین و از پایین به بالا، اهمیت بسیار زیادی دارد.
توجه داشته باشید قبل از اینکه گیتار را در دست بگیرید، باید ریتم مورد نظر را در ذهن خود مرور کنید، سپس به سیمها ضربه بزنید. در صورتی که ریتم آهنگها را میشناسید، میتوانید هنگام گیتار زدن آهنگ را بخوانید و یا اینکه زمزمه کنید. این زمزمه میتواند با دهان بسته نیز انجام شود و در ذهنتان صورت پذیرد. به طور کلی باید دقت کنید که قبل از نواختن، باید شماره هر ضرب را به ذهن یا زبان بیاورید؛ زیرا اگر این کار را انجام ندهید گیتار زدن مشکل میشود.
- مرحله دوم:
ریتم مضراب زدن را تنها با یک آکورد تکرار و تمرین کنید. در صورتی که ریتمهای خود را تنها با یک آکورد تمرین کنید، همه توجه شما معطوف به مضراب یا ضربه زدن روی سیمهای گیتار میشود. اما اگر مدام آکورد را عوض کنید، ممکن است تمرکز لازم را نداشته باشید.
- مرحله سوم:
سعی کنید مضراب زدن را با یک آهنگ واقعی تمرین کنید. هنگامی که روی یک آکورد به طور کامل مهارت یافتید، زمان آن رسیده است که بر روی یک آهنگ واقعی آن را آزمایش کنید. نکته چالشی در اینجا این است که میتوانید با همان ریتم و الگو گیتار زده و به صورت همزمان آکوردها را تغییر دهید. در این مقاله به معرفی نکاتی برای نواختن مضراب گیتار و زمانبندی آن پرداخته شد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]