مترونوم چیست و نحوه استفاده از آن

مترونوم چیست

روش تمرین گیتار با مترونوم

روش تمرین گیتار با مترونوم
مترونوم چیست

مترونوم چیست مترونوم یک ابزار کمک برای آموزش گیتار و یا هر ساز دیگری است. البته این وسیله فقط مخصوص نوآموزان نیست. هر نوازنده ای می‌تواند از این دستگاه برای تنظیم سرعت اجرا نت های خود استفاده کند.

استفاده از این دستگاه حداقل در مراحل ابتدایی آموزش گیتار اجباری بنظر می‌رسد. از مترونوم برای چک کردن و هماهنگ کردن آوا ها با تمپو (یا همان ضرب آهنگ) استفاده می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از این وسیله به ریتمیک تر کردن آوا خود کمک کنید. در ادامه مقاله بیشتر با کاربرد های مترونوم و چگونگی استفاده آن در تمرین گیتار آشنا می‌شوید.

 چگونگی تمرین گیتار با مترونوم

 چگونگی تمرین گیتار با مترونوم
مترونوم چیست

پس از بررسی مترونوم چیست روش تمرین گیتار با مترونوم لازم است تا با چگونگی تمرین گیتار با مترونوم بپردازیم. مترونوم دارای سرعت های گوناگون می‌باشد. شما باید در ابتدا با توجه به تمپو مشخص شده در صفحه های نت، سرعت ضرب های این دستگاه را تنظیم کنید.

انجام این کار سخت نیست. تنها کافیست تا اهرم قابل حرکت روی دستگاه را روی سرعت مورد نظر قرار دهید. سپس میله فلزی عمودی را حرکت دهید تا مترونوم با سرعت تعیین شده شروع به تولید ضرب کند.

اگر در آموزش گیتار تازه کار هستید، پیشنهاد ما به شما این است که با تمپو های آرام تر تمرین کنید. همانطور که می‌دانید تولید صحیح صدای نت ها در اول کار آسان نیست. اگر سرعت ضرب ها نیز بالا باشند، ممکن است شما را دستپاچه کند. پس از سرعت های پایین تر شروع کنید و هر دفعه سرعت خود را افزایش دهید تا به تمپو اصلی برسید. گیتار آواز بهترین مشاور شما در زمینه یادگیری اصولی گیتار می‌باشد.

تمرین با مترونوم برای سرعت گام هایتان

تمرین با مترونوم برای سرعت گام هایتان
مترونوم چیست

تغییر گام یکی از کار های سخت در اجرا موسیقی با هر سازی است و صد در صد گیتار از آن مستثنی نیست. سرعت عمل در این کار دارای اهمیت بالایی می‌باشد. از آنجایی که شما در ابتدای راه هستید، مترونوم می‌تواند در راستای اجرای درست گام ها به شما کمک کند.

شما پس از تمرین مستمر با مترونوم قادر خواهید بود که به صورت ناخودآگاه با سرعت گام ها هماهنگ شوید. در نتیجه یک یادگیری خودکار رخ می‌دهد که باعث می شود شما حتی اگر به مترونوم دسترسی نداشته باشید نت ها را صحیح بنوازید. پس پیشنهاد ما به شما این است که از همان ابتدای کار تمرین گام ها را با مترونوم انجام دهید. با ادامه مقاله‌ی مترونوم چیست همراه ما باشید.

هنگام تمرین با مترونوم ریتم های سخت را تقسیم بندی کنید.

هنگام تمرین با مترونوم ریتم های سخت را تقسیم بندی کنید.
مترونوم چیست

در ابتدای کار پیاده سازی پشت سر هم نت ها در هنگام تمرین گیتار سخت بنظر می‌رسد. این نکته را بدانید که لازم نیست از همان ابتدای کار تمام قطعه را پشت سر هم و با تمپو اصلی اجرا کنید. شما در حال آموزش و تمرین گیتار هستید.

پس عجله نکنید و صبر داشته باشید. یکی از راه های تسهیل فرآیند تمرین گیتار بخش بندی کردن ریتم های سخت است. بدین صورت که چند میزان را اجرا و سپس کمی صبر کنید. به عنوان مثال در روز اول میزان اول و دوم را تمرین کنید. به همین صورت تا پایان قطعه پیش بروید. حالا با این روش شما در اجرا تک تک میزان ها حرفه ای شده اید. پس وقت آن است تا تمام قطعه را پشت سر هم اجرا کنید.

اگر نواختن پیاپی میزان ها نیز سخت می‌باشد می‌توانید بجای اجرا یک باره؛ این بار میزان ها را دو به دو تمرین کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که هیچ کس از همان روز اول توانایی نواختن یکباره هر قطعه ای را ندارد.

پس صبر داشته باشید و زمان تمرین خود را افزایش دهید. علاوه بر این دو مورد بخاطر داشته باشید که حداقل روزی یکبار تمرین کنید. زیرا اگر ساز را زمین بگذارید، ساز نیز کار شما را زمین می‌گذارد. پس روزانه حداقل 5 دقیقه تمرین کنید.

کاربرد مترونوم

کاربرد مترونوم
مترونوم چیست

تا به این جا دریافتیم مترونوم چیست ؟روش تمرین گیتار با مترونوم به چه شکل است. حال می‌خواهیم به بررسی کاربرد مترونوم بپردازیم. حتی حرفه ای ترین نوازندگان گیتار و دیگر ساز ها از مترونوم استفاده می‌کنند. این وسیله در حقیقت یک ابزار اندازه گیری سرعت نت است.

هنگامی که شما از همان ابتدای دوره آموزش گیتار از مترونوم استفاده کنید با مقیاس صحیح پیش رفته اید. این مسئله باعث می‌شود که شما توانایی هماهنگی با خواننده و یا دیگر نوازندگان را داشته باشید.

تمرین با مترونوم جهت تسلط بر تمارین و مقیاس ها

تمرین با مترونوم جهت تسلط بر تمارین و مقیاس ها
مترونوم چیست

در ابتدای کار آموزش گیتار استفاده از مترونوم تقریبا اجباری است. زیرا شما ممکن است به دلیل گام ها و یا سختی نت ها هیجان زده شوید و ریتمی که با پایتان می‌زنید را تند و یا کند تر کنید. اما مترونوم دقیق است و هیچ وقت از مقیاس اصلی خارج نمی‌شود. پس برای دقیق و اساسی یاد گرفتن گیتار استفاده از مترونوم پیشنهاد می‌شود.

انواع مترونوم ها

انواع مترونوم ها
مترونوم چیست

در بازار انواعی از این دستگاه یافت می‌شود. اولین مورد دستگاه کلاسیک است. مترونوم های دیجیتال نیز در بازار موجود می‌باشند. اگر به موسیقی کلاسیک علاقه دارید و طبع زیبایی شناسی دارید؛ مترونوم دستی یا کلاسیک تهیه کنید.

اما اگر فقط کاربرد برایتان اهمیت دارد و به دنبال محصولی قابل حمل هستید از مترونوم دیجیتال استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید از نرم افزار های مترونوم نیز بهره ببرید. این نرم افزار ها رایگان هستند و همان کار مترونوم فیزیکی را انجام می‌دهند.

همه این دستگاه ها یک کار را انجام می‌دهند. پس با خیال راحت و توجه به علاقه تان یکی را انتخاب و خریداری نمایید. برای دریافت مشاوره در مورد مترونوم چیست و روش تمرین گیتار با مترونوم می‌توانید با شماره های گیتار آواز تماس حاصل فرمایید.

آموزش کار با مترونوم نرم افزاری

آموزش کار با مترونوم نرم افزاری
مترونوم چیست

اگر تمایلی به خرید مترونوم ندارید، می‌توانید از نسخه های نرم افزاری استفاده کنید. به عنوان مثال از نرم افزار metronome ساخت keuwlsoft  استفاده کنید. شما می‌توانید این برنامه را از گوگل پلی دانلود کنید.

به طور کلی استفاده از نرم افزار های مترونوم کار آسانی است. معمولا در پایین صفحه کادری وجود دارد که در آن عددی نوشته شده است. این عدد درجه یا همان سرعت ضرب مترونوم است. در کنار این عدد علامت مثبت و منفی قرار دارد.

شما می‌توانید با استفاده از این علامت ها سرعت مترونوم را تغییر دهید. سپس بر روی گزینه استارت و یا پلی کلیک کنید. در این نرم افزار ها بخش هایی برای تغییر صدا وجود دارد. به عنوان نمونه شما می‌توانید صدای برخورد فلز و یا چوب را به عنوان شمارنده ضرب بشنوید.

مترونوم چیست؟

مترونوم چیست؟به راستی مترونوم چیست؟ همانطور که می‌دانید به شکل کلی موسیقی از دو قسمت ریتم و صدا تشکیل شده است که این دو بخش اساس و بنیاد موسیقی را به وجود می‌آورد. در واقع هنگامی که با یک ریتم مشخص صداهای متنوع با هم ایجاد شوند نتیجه آن پدید آمدن یک موسیقی است. برای اینکه موزیسین‌ها بتوانند به طور صحیح را ارزیابی کنند و از آن در موسیقی بهره کافی را ببرند از وسیله‌ای به نام مترونوم استفاده می‌کنند. با گیتار آواز همراه باشید.

در واقع این وسیله بر اساس یک ریتم معین صداهایی را به شکل متوالی و ضرب مانند انتشار داده و موزیسین خود را با آن‌ها هماهنگ می‌نمایند و سپس شروع به نوازندگی یا خوانندگی می‌کنند. برخی اعتقاد دارند چنین ضربه‌هایی را می‌توان با صدای ثانیه شمار ساعت‌های دیواری مقایسه کرد؛ اما تفاوت آن این است که این ثانیه شمارها هر یک ثانیه یک بار صدایشان در می‌آید اما در مترونوم میزان سرعت ضربات به نوازنده و موزیسین بستگی خواهد داشت.

در گذشته برای حفظ ریتم از ضربات پا کمک می‌گرفتند. برخی از نوازندگان حرفه‌ای نیز با کمک مغزشان این کار را انجام می‌دادند که البته کاری فوق‌العاده سخت است اما هر چقدر که زمان گذشت، نوازندگان از ضربه پا بیشتر کمک می‌گرفتند و هنرجویان مبتدی نیز معمولاً از این روش استفاده زیاد می‌کنند.

این روش به این صورت است که هر دفعه که پای شخص بالا آمده و پایین برود به اندازه یک نت سیاه طول کشیده آن‌ها سایر روابط را با توجه به این نسبت پیش می‌بردند. البته ناگفته نماند که چنین روشی دارای خطا نیز هست؛ زیرا ضربه پای اشخاص با یکدیگر تفاوت دارد و این امکان وجود دارد که در اجراهای گروهی و ارکسترها منجر به ایجاد یک سری ناهماهنگی‌ها شود.

سرانجام در سال ۱۸۱۴ میلادی فردی به نام یوهان ملتس که آلمان بود دستگاه مترونوم را اختراع کرد. این دستگاه روز به روز پیشرفت کرد و امروزه در دسترس اکثر نوازندگان قرار دارد و در واقع می‌توانیم بگوییم یکی از پایه‌ای‌ترین و مهم‌ترین ابزارهای موسیقی در دنیا محسوب می‌شود و همه نوازندگان و موسیقی دان‌ها باید کار کردن با آن را یاد بگیرند.

انواع مترونوم

انواع مترونوم
مترونوم چیست

پس از آن که متوجه شدیم مترونوم چیست، لازم است تا با انواع آن نیز آَنا شویم. مترونوم‌ها معمولاً به دو شکل دیجیتالی و مکانیکی وجود دارند. مترونوم‌های مکانیکی در واقع همان مترونوم‌های روزگار گذشته هستند که ساختمان آن‌ها هرمی شکل بوده و جنس آن‌ها فلز است و در دنیای امروز نوازندگان کمتر از آن‌ها استفاده می‌کنند اما مترونوم‌های دیجیتال نوع جدیدتره این دستگاه بوده که هم به دلیل پیشرفت‌های زیاد آن و هم سادگی در کاربری، به نسبت مترونوم مکانیکی محبوبیت بیشتری دارند. البته لازم به ذکر است قیمت مناسب مترونیم‌های دیجیتال نیز سبب افزایش بیش از پیش محبوبیت آن شده است.

امروزه با گسترش همه گیر شدن گوشی‌های هوشمند، برخی از اپلیکیشن‌های مترونوم وجود دارند که دقت نسبتا خوبی داشته و شما می‌توانید در صورت تمایل از آن‌ها استفاده کنید که هم برای گوشی‌های ios قابل استفاده است و هم برای گوشی‌های اندروید.

چند مدل فیزیکی باکیفیت دستگاه مترونوم

چند مدل فیزیکی باکیفیت دستگاه مترونوم
مترونوم چیست
  • ویتنر آلمان مدل۸۵۵:

دستگاه مترونوم چیست؟ این برند آلمانی یکی از بهترین تولید کنندگان دستگاه مترونوم در سراسر دنیا است که مدل ۸۵۵ آن فوق‌العاده مرغوب و حرفه‌ای بوده و می‌توانیم بگوییم یکی از برترین مترونوم‌های موجود در جهان است. این مترونوم مکانیکی است ظاهر بسیار شیک و گستره بالای تمپو از جمله مزایای این مدل بوده و همچنین فوق‌العاده با دقت و با کیفیت است.

  • ویتنر آلمان مدل۱۸۹۵:

این مدل نیز یکی از محصولات کمپانی خوش نام و معتبر ویتنام آلمان بوده که از نظر کارایی تقریباً مشابه مدل ویتنر ۱۸۵ است منتها بدنه مدل ۱۸۹۵ از جنس فایبرگلاس بوده اما جنس بدنه دستگاه مترونوم مدل ۸۵۵ از چوب است.

  • آرت سیلوا مدلYSD-069SB:

این مدل نیز کیفیت مناسبی دارد اما به دلیل صرفه اقتصادی بالا برای اغلب نوازندگان مناسب و در دسترس است. از مزیت‌های دیگر آن می‌توان به گستره بالای تمپو، دقت زیاد، صدای واضح و قابل فهم و….نام برد. همچنین این مدل از نوع مترونوم‌های مکانیکی بوده و دارای ترمومتر است.

  • ماسدو مدلMT60:

سه مدل مترونومی که در قسمت فوق از آن نام بردیم همگی مکانیکی بودند اما همان طور که می‌دانید، مترونوم‌ها در دو نوع دیجیتالی و مکانیکی در بازار هستند و انواع دیجیتالی آن نسبت به انواع مکانیکی طرفداران بیشتری دارد. یکی از مدل‌های دیجیتالی فوق‌العاده با کیفیت و محبوب مدل ماسدوMT60 است. هدف ما این است که هنرجویان مبتدی و متوسط از مترونوم‌های دیجیتال استفاده کنند؛ زیرا بهتر است برای ابتدای کار هزینه زیادی را جهت خرید این محصول پرداخت نکنند. این مدل یکی از مدل‌هایی است که برای زندگان مبتدی مناسب بوده و حتی قابلیت تبدیل به تیونر را هم دارند و شما می‌توانید برای کوک کردن سازتان از آن استفاده کنید.

  • اس آ مدلSMT_8506:

این مدل پرفروش ترین و محبوب ترین مدل مترونوم در بازار کشور ما است که با توجه به کیفیت مناسبی که دارد و صرفه اقتصادی بالای آن در حال حاضر بیشترین مقدار فروش را در بازار ایران دارد و طرفداران بسیار زیادی دارد. در صورتی که شما یک نوازنده مبتدی هستید و به تازگی وارد دنیای موسیقی شده‌اید برای شروع یادگیری میتوانید از این مترونوم‌های دیجیتال استفاده کنید که علاوه بر کاربرد منحصر به فرد خودشان میتوانید به عنوان تیونر برای کوک کردن ساز از آن کمک بگیرید.

طریقه کار کردن با دستگاه مترونوم

طریقه کار کردن با دستگاه مترونوم
مترونوم چیست

دستگاه مترونوم چیست و کار کردن با آن چگونه است؟ نحوه کار کردن با دستگاه کار ساده‌ای است و تقریبا می توان گفت که اساس کار آن دقیقا مثل ضربه پا است و در این وسیله باید به ازای هر صدای ضربه ای که مترونوم انتشار میدهد، فاصله زمانی یک نقطه سیاه را در نظر بگیریم.

البته توجه داشته باشید که بعضی از مدل‌های دستگاه مترونوم صدای ضربات را ریز تر در نظر میگیرند و ممکن است به ازای ضربات دولاچنگ و چنگ نیز مترونوم صدایی را منتشر کند. اما به طور کلی کار کردن با آن زیاد دشوار نیست و با آموزش و کمی تمرین میتوانید نحوه استفاده این ابزار مهم موسیقی را به راحتی بیاموزید.

آیا باید از مترونوم استفاده کنیم؟

آیا باید از مترونوم استفاده کنیم؟
مترونوم چیست

برای کسانی که به تازگی شروع به نوازندگی کرده‌اند استفاده از مترونوم تقریباً ضروری است. حتی زمانی که شما در زدن گیتار نیز به یک فرد حرفه‌ای تبدیل شوید باز هم به استفاده از این وسیله یک راهکار بسیار خوب است. البته همانطور که گفتیم برخی از افراد پا زدن را جایگزین مترونوم می‌کند که دقت مترونوم نسبت به این کار بسیار بالاتر است.

موردی که در اینجا وجود دارد این است که به هیچ وجه نباید مترونوم و و پا زدن را به صورت همزمان انجام دهید. در این جا سعی شد تا به سوال مترونوم چیست پاسخ داده شود.