آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

آکورد گیتار

در مبحث آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، اولین سوالی که باید به آن بپردازیم این است که آکورد گیتار چیست؟ برای آشنایی با آکورد گیتار میتوان گفت که آکورد، اجرای هم زمان چند نت مشخص روی گیتار است. این نت ها که با ترتیب و فواصل خاصی نواخته میشوند، ملودی را تشکیل میدهند و ریتم ها میتوانند روی این ملودی سوار شوند. اگر نت یک حرف باشد، آکورد یک کلمه است. در واقع آکورد، بستری ایجاد میکند که این بستر پس زمینه ای برای صدای خواننده یا نواختن یک ریتم مشخص است. با آموزش رایگان انواع آکورد گیتار و آشنایی با تفاوت هر آکورد، میتوانیم مهارت خود در نوازندگی گیتار را بالا ببریم.
دیاگرام در آکورد گیتار

برای یادگیری نحوه خوانش آکورد گیتار، باید با نقش دیاگرام در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار آشنا شویم. دیاگرام در واقع نوعی نمودار موسیقیایی است که خطوط، اعداد و علائم خاصی را در بر میگیرد. با پیروی از این نشانه ها، میتوان آکورد های مختلفی را نواخت یا برای آکورد ها، دیاگرامی تنظیم کرد. دیاگرام در آکورد گیتار دارای بخش های ثابت و متغیری است که آکورد نوازی ما را شکل میدهد. بخش های ثابت یک دیاگرام خام، شامل خطوط عمودی و افقی است.
خطوط عمودی نشان دهنده ی سیم های گیتار هستند و تعداد آن ها 6 عدد است. این خطوط عمودی از راست به چپ شماره گذاری میشوند. خطوط افقی نشان دهنده ی فرت ها هستند که به مثابه ی پرده های ساز میباشند. بالاترین خط افقی که تیره تر از بقیه ی خطوط است، سردسته گیتار نامیده میشود. بخش های متغییر دیاگرام در آکورد گیتار شامل نقطه های سفید و سیاه، اعداد، حروف انگلیسی و ضربدر است که هرکدام بیانگر بخشی از اصول آکورد نوازی محسوب میشوند.
اعداد و نقطه ها در دیاگرام آکورد گیتار

حالا که در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار به بررسی دیاگرام به طور کلی پرداختیم، لازم است وارد جزئیات علائم آن شویم. اعداد در دیاگرام آکورد گیتار، نشان دهنده ی انگشتانی از دست چپ هستند که روی فرت ها قرار میگیرند. عدد 1 به معنای استفاده از انگشت اشاره، عدد 2 انگشت وسط، عدد 3 انگشت حلقه و عدد 4 بیانگر استفاده از انگشت کوچک است.
نقطه ها در دیاگرام آکورد گیتار نشان دهنده ی محلی هستند که انگشت ها باید در آنجا قرار بگیرند. نقطه های سیاه در میان فرت ها قرار میگیرند و معمولا عدد انگشت مورد نظر هم روی همین نقطه ها نوشته میشود. و اما نقطه های سفید، بیانگر نواخته شدن سیم به صورت آزاد و بدون انگشت گذاری هستند. علاوه بر این، علامت ضربدر در دیاگرام آکورد گیتار، به معنی این است که آن سیم نباید نواخته شود.
نام گذاری آکوردهای گیتار

برای نام گذاری آکورد ها در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، از حروف انگلیسی استفاده میکنیم. در اینجا به نام گذاری دو دسته بزرگ از آکورد های گیتار یعنی آکورد های ماژور و آکورد های مینور میپردازیم. با توجه به نوع نت ها و توالی آن ها، آکورد های ماژور بیشتر تداعی کننده ی حس شادی و نشاط هستند و آکورد های مینور، حس لطافت و آرامش بیشتری را القا میکنند. برای آشنایی با آکورد های گیتار، لازم است بدانیم که حروف انگلیسی A تا G، به ترتیب نشان دهنده ی نت های لا، سی، دو، ر، می، فا و سل هستند.
برای نشان دادن آکورد های ماژور، از این حروف به تنهایی استفاده میکنیم. برای مثال حرف C نشان دهنده ی دو ماژور است. آکورد های ماژور با استفاده از نت درجه اول ، سوم و پنجم ساخته میشوند. برای نشان دادن آکورد های مینور، از یک حرف m پس از نام نت استفاده میکنیم. بنابراین Em نشان دهنده ی آکورد می مینور است. آکوردهای مینور با نت درجه اول، سوم در حالت بمل و پنجم ساخته میشوند.
آکورد باره در گیتار

در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، به مفهومی به نام آکورد باره برخورد میکنیم. آکورد باره در گیتار یعنی حالتی که در آن انگشت اول دست چپ، به طور کامل یک فرت را میگیرد. آکورد باره دار در دیاگرام، به صورت یک خط کلفت بر روی فرت موردنظر نشان داده میشود.
این آکورد برای هنرجویان مبتدی مقداری چالش برانگیز به نظر میرسد چرا که لازم است فشار دست به صورت یکنواخت و کافی روی سیم ها پخش شود تا صدایی که به گوش میرسد شفاف و بدون ایراد باشد. دستیابی به تکنیک فشار مورد نظر و الگوی مناسب آکورد باره در گیتار، نیاز به تمرین فراوان دارد. در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، یکی از تمرین های کارآمد برای آکورد باره را برای شما شرح خواهیم داد.
در این تمرین ابتدا فرت اول سیم اول را با انگشت اول دست چپ میگیریم و با دست راست سیم ها را به صدا در میآوریم. سپس فرت اول سیم دوم را میگیریم و به سیم ها چند بار ضربه میزنیم. این کار را تا فرت اول آخرین سیم، یعنی سیم ششم، ادامه میدهیم. انجام مداوم این تمرین باعث میشود که در نواختن آکورد باره در گیتار به تسلط مناسبی برسیم چرا که هم با میزان فشار لازم برای هر قسمت از انگشت آشنا میشویم و هم پوزیشن مناسب برای آکوردگیری را به دست میآوریم.
تمرین آکورد باره در گیتار نیاز به استمرار و تمرین اصولی دارد. صرفا اعمال فشار زیاد برای آکوردگیری، درست نیست. چرا که اگر این فشار به میزان نامناسب و طبق الگوی اشتباه وارد شود، هم صدای مطلوبی به گوش نمیرسد و هم دست چپ دچار آسیب میشود.
آکورد های ضروری در گیتار

در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، به چند آکورد مهم اشاره خواهیم کرد که با فرا گرفتن آن ها، میتوان ملودی های بسیاری را نواخت. از آکورد های ضروری در گیتار میتوان به آکوردهای فاماژور، سل ماژور، رماژور، لاماژور، می مینور و ر مینور اشاره کرد که در ابتدای آشنایی با آکورد های گیتار، بسیار کارآمد هستند. هر کدام از این آکوردها به چند نحوه نواخته میشوند که در ابتدا برخی ساده و برخی دشوار به نظر میرسند.
در تمرین آکورد های ضروری در گیتار، اگر آکورد موردنظر باره دار است، بهتر است که تمرین آن آکورد را به صورت مرحله به مرحله انجام دهیم. یعنی ابتدا آکورد باره دار را با انگشت اشاره بگیریم و سپس انگشت های دیگر را کم کم اضافه کنیم. تشخیص صحیح و یا اشتباه بودن آکوردهای یک آهنگ با یادگیری این آکوردهای ضروری ممکن است چون گوش موسیقی ما را در شنیدن آکورد تقویت میکند.
نقش انگشت شست در نوازندگی آکورد گیتار

در ادامه آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، لازم است به نقش انگشت شست در نوازندگی آکورد گیتار اشاره کنیم. برخی از نوازنده ها اهمیت استفاده از انگشت شست در آکوردنوازی را جدی نمیگیرند اما استفاده از این انگشت باعث سهولت در آکوردگیری میشود.
برای استفاده از انگشت شست در آکوردگیری لازم است که مچ دست را کمی به سمت دسته بچرخانیم تا بقیه انگشت ها تحت فشار قرار نگیرند. استفاده از انگشت شست به خصوص برای نواختن نت های زینتی در گیتار، کاربرد زیادی دارد اما برای نواختن برخی از آکورد ها هم لازم است که انگشت شست را در پشت دسته ی گیتار قرار دهیم.
آکوردهای سردسته گیتار

آکوردهای سردسته گیتار شامل آکورد هایی است که برای نواختن آن ها بیشتر از بالا دسته ی گیتار استفاده میکنیم. آکورد های سردسته میتوانند باره دار یا بدون باره باشند. آكوردهاي سردسته شامل: لا ماژور (A) – لامينور (Am) – مي ماژور (E) – مي مينور (Em) – ر ماژور (D) – ر مينور (Dm) – دو ماژور (C) – سل ماژور (G) هستند. در ادامه به نحوه ی قرار گیری انگشتان آکورد سردسته، در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار میپردازیم.
- آكورد لا ماژور (A) : انگشت 2 روي فرت دوم سيم 4 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 3 و انگشت 4 روي فرت دوم سيم 2.
- آكورد لا مينور (Am) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 2 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 4 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 3.
- آكورد مي ماژور (E) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 3 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 5 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 4.
- آكورد مي مينور (Em) : انگشت 2 روي فرت دوم سيم 5 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 4.
- آكورد ر ماژور (D) : انگشت 1 روي فرت دوم سيم 3 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 1 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 2.
- آكورد ر مينور (Dm) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 1 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 3 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 2.
- آكورد دو ماژور (C) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 2 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 4 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 5.
- آكورد سل ماژور (G) : انگشت 2 روي فرت دوم سيم 5 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 6 و انگشت 4 روي فرت سوم سيم 1.
وقت موردنیاز برای تمرین آکورد گیتار

حالا سوالی که پیش میآید این است که چقدر برای تمرین آکورد وقت بگذاریم؟ در طی روند آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، استمرار داشتن در تمرین آکورد بسیار مهم است. چرا که هماهنگی دست ها و تولید صدای شفاف در نوازندگی، با استمرار در تمرین به دست میآید. بهتر است هنرجویان به جای یک بار تمرین طولانی مدت در روز، زمان تمرین را به چند بخش کوچک تقسیم کنند. یادگیری آکورد ها در نگاه اول کاری دشوار به نظر میرسد اما با حوصله به خرج دادن در زمان تمرین، میتوان به خوبی پیشرفت کرد.
تعویض سریع آکوردهای گیتار

برای تعویض سریع آکوردهای گیتار لازم است که ابتدا به حرکت بعدی که قرار است در آکورد بنوازیم، مسلط باشیم. عجله کردن در تعویض سریع آکوردهای گیتار باعث برهم خوردن هارمونی آکورد میشود. این تعویض ها باید با دقت و وسواس انجام شوند تا هم از ایجاد صداهای اضافی جلوگیری شود و هم زمان بندی آکورد ها بهم نخورد.
هنگام تعویض سریع آکوردهای گیتار، ممکن است فرت های مورد استفاده در آکورد را فراموش کنیم. برای جلوگیری از این اتفاق میتوانیم از نشانه های فرت گیتار استفاده کنیم. این نشانه ها بالای فرت ها قرار میگیرند و باعث میشوند در زمان تعویض آکورد، تمرکز بیشتری داشته باشیم.جهت کسب اطلاعات بیشتر با گیتار آواز تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید