آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

دانلود ویدئوی آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

آکورد گیتار

آکورد گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

در مبحث آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، اولین سوالی که باید به آن بپردازیم این است که آکورد گیتار چیست؟ برای آشنایی با آکورد گیتار می‌توان گفت که آکورد، اجرای هم زمان چند نت مشخص روی گیتار است. این نت ها که با ترتیب و فواصل خاصی نواخته می‌شوند، ملودی را تشکیل می‌دهند و ریتم ها می‌توانند روی این ملودی سوار شوند.

اگر نت یک حرف باشد، آکورد یک کلمه است. در واقع آکورد، بستری ایجاد می‌کند که این بستر پس زمینه ای برای صدای خواننده یا نواختن یک ریتم مشخص است. با آموزش رایگان انواع آکورد گیتار و آشنایی با تفاوت هر آکورد، می‌توانیم مهارت خود در نوازندگی گیتار را بالا ببریم. جهت مشاهده محبوب ترین آکورد ها کلیک کنید.

دیاگرام در آکورد گیتار

دیاگرام در آکورد گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

برای یادگیری نحوه خوانش آکورد گیتار، باید با نقش دیاگرام در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار آشنا شویم. دیاگرام در واقع نوعی نمودار موسیقیایی است که خطوط، اعداد و علائم خاصی را در بر می‌گیرد.

با پیروی از این نشانه ها، می‌توان آکورد های مختلفی را نواخت یا برای آکورد ها، دیاگرامی‌تنظیم کرد. دیاگرام در آکورد گیتار دارای بخش های ثابت و متغیری است که آکورد نوازی ما را شکل می‌دهد. بخش های ثابت یک دیاگرام خام، شامل خطوط عمودی و افقی است.

خطوط عمودی نشان دهنده ی سیم های گیتار هستند و تعداد آن ها 6 عدد است. این خطوط عمودی از راست به چپ شماره گذاری می‌شوند. خطوط افقی نشان دهنده ی فرت ها هستند که به مثابه ی پرده های ساز می‌باشند.

بالاترین خط افقی که تیره تر از بقیه ی خطوط است، سردسته گیتار نامیده می‌شود. بخش های متغییر دیاگرام در آکورد گیتار شامل نقطه های سفید و سیاه، اعداد، حروف انگلیسی و ضربدر است که هرکدام بیانگر بخشی از اصول آکورد نوازی محسوب می‌شوند.

اعداد و نقطه ها در دیاگرام آکورد گیتار

اعداد و نقطه ها در دیاگرام آکورد گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

حالا که در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار به بررسی دیاگرام به طور کلی پرداختیم، لازم است وارد جزئیات علائم آن شویم. اعداد در دیاگرام آکورد گیتار، نشان دهنده ی انگشتانی از دست چپ هستند که روی فرت ها قرار می‌گیرند. عدد 1 به معنای استفاده از انگشت اشاره، عدد 2 انگشت وسط، عدد 3 انگشت حلقه و عدد 4 بیانگر استفاده از انگشت کوچک است.

نقطه ها در دیاگرام آکورد گیتار نشان دهنده ی محلی هستند که انگشت ها باید در آنجا قرار بگیرند. نقطه های سیاه در میان فرت ها قرار می‌گیرند و معمولا عدد انگشت مورد نظر هم روی همین نقطه ها نوشته می‌شود. و اما نقطه های سفید، بیانگر نواخته شدن سیم به صورت آزاد و بدون انگشت گذاری هستند. علاوه بر این، علامت ضربدر در دیاگرام آکورد گیتار، به معنی این است که آن سیم نباید نواخته شود.

نام گذاری آکوردهای گیتار

نام گذاری آکوردهای گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

برای نام گذاری آکورد ها در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، از حروف انگلیسی استفاده می‌کنیم. در اینجا به نام گذاری دو دسته بزرگ از آکورد های گیتار یعنی آکورد های ماژور و آکورد های مینور می‌پردازیم. با توجه به نوع نت ها و توالی آن ها، آکورد های ماژور بیشتر تداعی کننده ی حس شادی و نشاط هستند و آکورد های مینور، حس لطافت و آرامش بیشتری را القا می‌کنند. برای آشنایی با آکورد های گیتار، لازم است بدانیم که حروف انگلیسی A تا G، به ترتیب نشان دهنده ی نت های لا، سی، دو، ر، می، فا و سل هستند.

برای نشان دادن آکورد های ماژور، از این حروف به تنهایی استفاده می‌کنیم. برای مثال حرف C نشان دهنده ی دو ماژور است. آکورد های ماژور با استفاده از نت درجه اول ، سوم و پنجم ساخته می‌شوند. برای نشان دادن آکورد های مینور، از یک حرف m پس از نام نت استفاده می‌کنیم. بنابراین Em نشان دهنده ی آکورد می‌مینور است. آکوردهای مینور با نت درجه اول، سوم در حالت بمل و پنجم ساخته می‌شوند.

آکورد باره در گیتار

آکورد باره در گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، به مفهومی‌به نام آکورد باره برخورد می‌کنیم. آکورد باره در گیتار یعنی حالتی که در آن انگشت اول دست چپ، به طور کامل یک فرت را می‌گیرد. آکورد باره دار در دیاگرام، به صورت یک خط کلفت بر روی فرت موردنظر نشان داده می‌شود.

این آکورد برای هنرجویان مبتدی مقداری چالش برانگیز به نظر می‌رسد چرا که لازم است فشار دست به صورت یکنواخت و کافی روی سیم ها پخش شود تا صدایی که به گوش می‌رسد شفاف و بدون ایراد باشد. دستیابی به تکنیک فشار مورد نظر و الگوی مناسب آکورد باره در گیتار، نیاز به تمرین فراوان دارد. در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، یکی از تمرین های کارآمد برای آکورد باره را برای شما شرح خواهیم داد.

در این تمرین ابتدا فرت اول سیم اول را با انگشت اول دست چپ می‌گیریم و با دست راست سیم ها را به صدا در می‌آوریم. سپس فرت اول سیم دوم را می‌گیریم و به سیم ها چند بار ضربه می‌زنیم.

این کار را تا فرت اول آخرین سیم، یعنی سیم ششم، ادامه می‌دهیم. انجام مداوم این تمرین باعث می‌شود که در نواختن آکورد باره در گیتار به تسلط مناسبی برسیم چرا که هم با میزان فشار لازم برای هر قسمت از انگشت آشنا می‌شویم و هم پوزیشن مناسب برای آکوردگیری را به دست می‌آوریم.

تمرین آکورد باره در گیتار نیاز به استمرار و تمرین اصولی دارد. صرفا اعمال فشار زیاد برای آکوردگیری، درست نیست. چرا که اگر این فشار به میزان نامناسب و طبق الگوی اشتباه وارد شود، هم صدای مطلوبی به گوش نمی‌رسد و هم دست چپ دچار آسیب می‌شود.

آکورد های ضروری در گیتار

آکورد های ضروری در گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، به چند آکورد مهم اشاره خواهیم کرد که با فرا گرفتن آن ها، می‌توان ملودی های بسیاری را نواخت. از آکورد های ضروری در گیتار می‌توان به آکوردهای فاماژور، سل ماژور، رماژور، لاماژور، می‌مینور و ر مینور اشاره کرد که در ابتدای آشنایی با آکورد های گیتار، بسیار کارآمد هستند. هر کدام از این آکوردها به چند نحوه نواخته می‌شوند که در ابتدا برخی ساده و برخی دشوار  به نظر می‌رسند.

در تمرین آکورد های ضروری در گیتار، اگر آکورد موردنظر باره دار است، بهتر است که تمرین آن آکورد را به صورت مرحله به مرحله انجام دهیم. یعنی ابتدا آکورد باره دار را با انگشت اشاره بگیریم و سپس انگشت های دیگر را کم کم اضافه کنیم.

تشخیص صحیح و یا اشتباه بودن آکوردهای یک آهنگ با یادگیری این آکوردهای ضروری ممکن است چون گوش موسیقی ما را در شنیدن آکورد تقویت می‌کند.

نقش انگشت شست در نوازندگی آکورد گیتار

نقش انگشت شست در نوازندگی آکورد گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

در ادامه آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، لازم است به نقش انگشت شست در نوازندگی آکورد گیتار اشاره کنیم. برخی از نوازنده ها اهمیت استفاده از انگشت شست در آکوردنوازی را جدی نمی‌گیرند اما استفاده از این انگشت باعث سهولت در آکوردگیری می‌شود.

برای استفاده از انگشت شست در آکوردگیری لازم است که مچ دست را کمی‌به سمت دسته بچرخانیم تا بقیه انگشت ها تحت فشار قرار نگیرند. استفاده از انگشت شست به خصوص برای نواختن نت های زینتی در گیتار، کاربرد زیادی دارد اما برای نواختن برخی از آکورد ها هم لازم است که انگشت شست را در پشت دسته ی گیتار قرار دهیم.

آکوردهای سردسته گیتار

آکوردهای سردسته گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

آکوردهای سردسته گیتار شامل آکورد هایی است که برای نواختن آن ها بیشتر از بالا دسته ی گیتار استفاده می‌کنیم. آکورد های سردسته می‌توانند باره دار یا بدون باره باشند. آكوردهاي سردسته شامل: لا ماژور (A) – لامينور (Am) – مي ماژور (E) – مي مينور (Em) – ر ماژور (D) – ر مينور (Dm) – دو ماژور (C) – سل ماژور (G) هستند. در ادامه به نحوه ی قرار گیری انگشتان آکورد سردسته، در آموزش رایگان انواع آکورد گیتار می‌پردازیم.

  • آكورد لا ماژور (A) : انگشت 2 روي فرت دوم سيم 4 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 3 و انگشت 4 روي فرت دوم سيم 2.
  • آكورد لا مينور (Am) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 2 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 4 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 3.
  • آكورد مي ماژور (E) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 3 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 5 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 4.
  • آكورد مي مينور (Em) : انگشت 2 روي فرت دوم سيم 5 و انگشت 3 روي فرت دوم سيم 4.
  • آكورد ر ماژور (D) : انگشت 1 روي فرت دوم سيم 3 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 1 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 2.
  • آكورد ر مينور (Dm) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 1 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 3 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 2.
  • آكورد دو ماژور (C) : انگشت 1 روي فرت اول سيم 2 و انگشت 2 روي فرت دوم سيم 4 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 5.
  • آكورد سل ماژور (G) : انگشت 2 روي فرت دوم سيم 5 و انگشت 3 روي فرت سوم سيم 6 و انگشت 4 روي فرت سوم سيم 1.

وقت موردنیاز برای تمرین آکورد گیتار

وقت موردنیاز برای تمرین آکورد گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

حالا سوالی که پیش می‌آید این است که چقدر برای تمرین آکورد وقت بگذاریم؟ در طی روند آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، استمرار داشتن در تمرین آکورد بسیار مهم است.

چرا که هماهنگی دست ها و تولید صدای شفاف در نوازندگی، با استمرار در تمرین به دست می‌آید. بهتر است هنرجویان به جای یک بار تمرین طولانی مدت در روز، زمان تمرین را به چند بخش کوچک تقسیم کنند. یادگیری آکورد ها در نگاه اول کاری دشوار به نظر می‌رسد اما با حوصله به خرج دادن در زمان تمرین، می‌توان به خوبی پیشرفت کرد.

تعویض سریع آکوردهای گیتار

تعویض سریع آکوردهای گیتار
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

برای تعویض سریع آکوردهای گیتار لازم است که ابتدا به حرکت بعدی که قرار است در آکورد بنوازیم، مسلط باشیم. عجله کردن در تعویض سریع آکوردهای گیتار باعث برهم خوردن هارمونی آکورد می‌شود. این تعویض ها باید با دقت و وسواس انجام شوند تا هم از ایجاد صداهای اضافی جلوگیری شود و هم زمان بندی آکورد ها بهم نخورد.

هنگام تعویض سریع آکوردهای گیتار، ممکن است فرت های مورد استفاده در آکورد را فراموش کنیم. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانیم از نشانه های فرت گیتار استفاده کنیم. این نشانه ها بالای فرت ها قرار می‌گیرند و باعث می‌شوند در زمان تعویض آکورد، تمرکز بیشتری داشته باشیم.جهت کسب اطلاعات بیشتر با گیتار آواز تماس بگیرید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

فرمول ساخت آکوردهای ماژور گیتار:

یکی از مهم ترین نکته ها در یادگیری انواع آکوردهای گیتار آشنایی با فرمول ساخت آکوردهای ماژور گیتار است آکوردهای ماژور از دسته آکوردهای سه صدایی هستند بنابراین ما در این آکوردها سه نت مجزا داریم که اولین نت آکورد پایه یا روت نامیده می‌شود، دومین نت آکورد، سوم آکورد نامیده می‌شود و به سومین نت آکورد پنجم آکورد گفته می‌شود. ( این نام گزاری از این جهت است که دومین نت آکورد با نت پایه فاصله سوم دارد و سومین نت آکورد با نت پایه فاصله پنجم دارد.)

یک آکورد ماژور  آکوردیست که سوم آن بزرگ است یعنی بین نت ریشه آکورد و سوم آکورد چهار نیم پرده یا دو پرده فاصله وجود دارد.و از طرفی نت سوم آکورد با پنجم آکورد با هم یک فاصله سوم کوچک دارند و نهایتا در یک آکورد ماژور بین پایه و پنجم یک فاصله پنجم درست وجود دارد. ( برای درک بهتر موضوع بحث فواصل در موسیقی را مطالعه بفرماید.)

مثال برای فرمول ساخت آکورد ماژور:

مثلا در آکورد C یا همان دو ماژور، آکورد ما از سه نت تشکیل شده نت Do به عنوان نت روت آکورد، نت Mi به عنوان سوم آکورد و نت Sol به عنوان پنجم آکورد.

پس :   C:  Do + Mi + sol

در مثال بالا اگر تعداد نیم پرده های بین نت Do  و Mi  را بشماریم می‌بینیم که چهار نیم پرده وجود دارد بنابراین سوم آکورد ما بزرگ است.

در ادامه اگر فاصله بین نت Mi با sol را محاسبه کنیم می‌بینیم که سه نیم پرده فاصله وجود دارد بنابراین فاصله بین سوم آکورد با پنجم آکورد یک  فاصله سوم کوچک است پس آکورد ما از یک توالی سوم بزرگ و سوم کوچک ساخته شده و یک آکورد ماژور است.

نکته مهم برای یادگیری فرمول ساخت آکوردهای گیتار: هر فرت گیتار معادل یک نیم پرده است و دو فرت گیتار یک پرده در موسیقی به حساب می‌آید یعنی اگر ما از فرت یک به فرت دو گیتار برویم نیم پرده فاصله طی کرده ایم و اگر از فرت یک گیتار به فرت سه گیتار برویم یک پرده طی شده است .

ما در موسیقی به کمک تعداد نیم پرده هایی که بین دو نت وجود دارند فاصله بین دو نت را شناسایی می‌کنیم و اگر از نت اول به نت دوم برویم می‌گویم یک فاصله دوم طی شده است حال به تعداد نیم پرده های بین دو نت نگاه می‌کنیم اگر یک نیم پرده باشد آن فاصله را دوم کوچک می‌نامیم و اگر دو نیم پرده فاصله باشد آن فاصله را دوم بزرگ می‌نامیم.

حالا اگر از نت اول دو نت طی کنیم و به نت سوم برسیم بین نت اول و سوم فاصله سوم ایجاد شده است در این حالت بازهم دو نوع فاصله سوم داریم ، فاصله سوم کوچک که یک ونیم پرده (سه نیم پرده) است و فاصله سوم بزرگ که دو پرده یا چهار نیم پرده است.

آکوردهای ماژور سر دسته گیتار:

در ادامه آموزش انواع آکوردهای گیتار، آکوردهای سردسته گیتار را با هم بررسی می‌کنیم. منظور از آکوردهای سردسته در گیتار آکوردهایی است که در آنها نیاز به گرفتن باره با انگشت اشاره دست چپ نیست  اگر طبق فرمول گفته شده در بالا بخواهیم آکوردهای ماژور را در گیتار پیدا کنیم آکوردهای دو ماژور C ، ر ماژور D، می‌ماژور E، سل ماژورG و لا ماژور A، را می‌توان در سردسته گیتار گرفت که روش گرفتن و اجرای آنها روی ساز گیتار به شکل زیر است:

دو ماژور (C):

دو ماژور (C):
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

ر ماژور (D):

ر ماژور (D):
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

می ماژور (E):

می ماژور (E):
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

سل ماژور (G):

سل ماژور (G):
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

لا ماژور (A):

لا ماژور (A):
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

فرمول ساخت آکورد های مینور:

قدم بعدی درآشنایی با انواع آکوردهای گیتار آشنایی با فرمول ساخت آکوردهای مینور گیتار است. آکوردهای مینور نیز مانند آکوردهای ماژور از دسته آکوردهای سه صدایی هستند و از سه نت تشکیل شده اند که نت اول را پایه، نت دوم را سوم و نت سوم را پنجم می‌نامیم در اینجا تفاوتی که نسبت به آکوردهای ماژور وجود دارد این است که سوم یک آکورد مینور کوچک است یعنی بین نت پایه آکورد و نت سوم آن یک و نیم پرده ( سه نیم پرده) فاصله وجود دارد در حالی که یک آکورد ماژور سومش بزرگ بود و فاصله نت پایه با سوم آکورد چهار نیم پرده یا دو پرده بود.

پس در آکورد مینور سوم ما کوچک است و پنجم ما درست است و یک آکورد مینور از توالی یک فاصله سوم کوچک و سوم بزرگ به دست می‌آید :

سوم کوچک سوم بزرگ: آکورد مینور

سوم بزرگ سوم کوچک: آکورد ماژور

مثال برای فرمول ساخت آکورد مینور گیتار:

به عنوان مثال اگر از نت لا بخواهیم یک آکورد مینور بسازیم ابتدا باید از نت لا یک و نیم پرده جلو برویم (یعنی یک فاصله سوم کوچک) که به نت دو می‌رسیم سپس از نت دو باید دو پرده (یعنی یک فاصله سوم بزرگ) جلو برویم که به نت می‌می‌رسیم بنابراین نت های آکورد لا مینور می‌شود لا و دو و می.

برای نشان داد نام آکورد مینور از یک اِم کوچک (m) در جلوی اسم نت آکورد مینور استفاده می‌شود بنابراین برای نشان دادن لا مینور می‌نویسیم: Am

آکورد های مینور سر دسته گیتار:

در ادامه آموزش انواع آکوردهای گیتار آکوردهای مینور سردسته گیتار را بررسی می‌کنیم.آکوردهایی که با فرمول مینور ساخته می‌شوند و در سردسته گیتار می‌توان به آن ها دسترسی داشت آکوردهای زیر هستند:

می‌مینور Em ، لا مینور Am و ر مینور Dm  که در زیر نحوه گرفتن آنها آمده:

می مینور Em:

می مینور Em:

آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

لا مینور Am:

لا مینور Am:

آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

ر مینور Dm:

ر مینور Dm:

آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

فرمول ساخت آکوردهای کاسته در گیتار:

در ادامه آشنایی با انواع آکوردهای گیتار به بحث آکوردهای کاسته و فرمول ساخت آکوردهای کاسته گیتار میرسیم. آکوردهای کاسته به مانند آکوردهای ماژور و مینور از دسته آکوردهای سه صدایی هستند بنابراین ما در این آکوردها نیز سه نت داریم که اولی را روت یا پایه می‌نامیم، نت دوم را سوم آکورد و نت سوم را پنجم آکورد در نظر می‌گیریم.

نکته مهم در یادگیری فرمول ساخت آکوردهای کاسته گیتار این است که در این آکوردها ما توالی دو فاصله سوم کوچک را داریم که این توالی سوم کوچک ها منجر به این می‌شود که پنجم آکورد،کاسته شود این بدین معنی است که نت اول آکورد با نت دوم آکورد یک و نیم پرده فاصله دارد و دومین نت آکوردبا سومین نت نیز یک و نیم پرده فاصله دارد.

مثال برای فرمول ساخت آکوردهای کاسته گیتار:

در ادامه آموزش انواع آکوردهای گیتار به یک مثال در مورد فرمول ساخت آکوردهای کاسته اشاره می‌کنیم به عنوان مثال اگر ما بخواهیم از نت سی یک آکورد کاسته بسازیم کافیست که از نت سی یک و نیم پرده جلو برویم که در این صورت به نت ر میرسیم سپس از نت ر نیز یک و نیم پرده جلو برویم تا به نت فا برسیم بنابراین آکورد سی کاسته از نت های سی، ر و فا تشکیل شده است. دراینجا باید به این نکته اشاره کنیم که برای نگارش آکوردهای کاسته از dim در جلوی اسم نت روت آکورد استفاده می‌شود بنابراین برای نگارش آکورد سی کاسته می‌نویسیم: B dim

نحوه گرفتن آکورد Bdim7 در سردسته گیتار:

همانطور که انواع آکوردهای ماژور و مینور را در سردسته گیتار یاد گرفتیم در اینجا به نحوه گرفتن آکوردB dim7 می‌پردازیم. نکته اول اینکه معمولا آکوردهای کاسته به شکل 7 استفاده می‌شوند که این به این معنی است که ما باید یک فاصله هفتم کاسته نسبت به روت آکوردمان به آکورد اضافه کنیم تا آکورد dim7 ساخته شود .

 اگر از نت سی ( با احتساب خود نت سی) هفت نت بشماریم و جلو برویم به نت لا می‌رسیم که از آنجایی که هفتم ما کاسته است نت لا را نیم پرده بم می‌کنیم و نت لا بمل را به آکوردمان اضافه می‌کنیم ( می‌توان بجای محاسبه فاصله هفتم کاسته نسبت به نت سی، از آخرین نت آکوردمان یک و نیم پرده (یک فاصله سوم کوچک) جلو برویم و نت به دست آمده (لا بمل) را به آکورد اضافه کنیم) پس برای گرفتن آکورد B dim7 باید نت های سی، ر، فا و لا بمل را در سر دسته گیتار بگیریم.

آکورد Bdim7: سی + ر + فا +لا بمل

نحوه گرفتن آکورد B dim7  در زیر آمده است:

آکورد B dim7:

انواع آکوردهای باره ای ماژور:

در مبحث آشنایی با انواع آکوردهای گیتار به آکوردهای باره ای ماژور می‌رسیم که در ساز گیتار خیلی پرکاربرد هستند و از طرفی گرفتن باره برای نوازنده گیتار ممکن است کمی‌دشوار و همراه با چالش باشد که ما در سایت گیتار آواز به شکل کامل برای رفع این اشکالات راهکارهایی را همراه با ویدیو آموزشی رایگان ارایه کردیم که به شما کمک می‌کند این آکوردها را  بهتر و سریع تر یاد گرفته و در آهنگ های مختلف از آنها استفاده کنید.

یکی از این راهکارها تمرین آکوردهای سر دسته گیتار با حذف انگش یک و استفاده از انگشتان دو، سه و چهار برای گرفتن آکوردهای سردسته گیتار است که این تمرین کمک شایانی به بهتر شدن عملکرد انگشتان در هنگام باره گرفتن می‌کند.

روشدیگر کوبیدن انگشت باره با سیم ها و پشت فرتهای گیتار است یکی دیگر از روش های مرسوم برای تقویت آکوردهای باره ای استفاده از وزن دست برای کمک به گرفتن آکورد های باره ای گیتار است که این کار منجر به راحتی بیشتر نوازنده و اعمال فشار کمتر توسط نوازنده روی گیتار برای گرفتن آکورد باره ای می‌شود .

تمرین دیگری که می‌توان اشاره کرد گام زدن با حالتی است که انگشت باره ما کل یک فرت را گرفته باشد. همه این روش‌ها و خیلی تمرینات دیگر در ویدیوهای آموزشی رایگان سایت گیتار آواز وجود دارد که می‌توانید از طریق این ویدیو ها و مقالات مشکل آکورد باه ای خود را برطرف سازید.

برای مشاهده این ویدیوها اینجا کلیک کنید:

آکوردهای باره ای ماژور در ساز گیتار را به سه شکل می‌توان اجرا کرد :

آکوردهای باره ای ماژور گیتار با روت سیم شش(فرمE)

آکوردهای باره ای ماژور گیتار با روت سیم پنج (فرم A)

آکوردهای باره ای ماژور گیتار با روت سیم پنجم (فرم C)

آموزش آکوردهای باره ای ماژور گیتار با روت سیم ششم:

در اینجا ما برای ساخت آکورد باره ای با روت سیم ششم از شکل آکورد می‌ماژور سر دسته استفاده می‌کنیم. برای گرفتن آکوردهای باره ای بار روت سیم ششم کافییست که یک آکورد می‌‌ماژور سردسته را بجای استفاده از انگشتان یک،دو و سه با انگشتان دو،سه و چهار بگیریم سپس همه انگشتان را یک فرت پائین بیاوریم و از فرت دوم آکورد با شکل می‌ماژور را با این انگشتان بگیریم و در نهایت با انگشت اشاره دست چپ کل باره یک را به شکل باره بگیریم.

در اینجا چون نتی که زیر انگشت اشاره دست چپ ما روی سیم ششم قرار دارد نت فا است بنابراین آکورد ما فا ماژور است حال اگر این شکل را به هر فرتی پائین تر انتقال دهیم نتی که انگشت اشاره ما به شکل باره روی سیم ششم گرفته است اسم آکورد است مثلا اگر این فرم را به فرت سه انتقال دهیم آکورد ما سل ماژور نامیده می‌شود یا اگر روی فرت هشت انگشت باره ما قرار گیرید چون سیم ششم فرت هشت نت دو است اسم آکورد ما دو ماژور است.

مثال: آکورد فا ماژور:  F

آموزش آکوردهای باره ای ماژور گیتار با روت سیم پنجم (فرم A):

در ادامه آموزش انواع آکوردهای گیتار برای گرفتن آکوردهای باره ای ماژور با روت (پایه) سیم پنجم از آکورد لا ماژور سردسته استفاده می‌کنیم. در ابتدا یک آکورد لا ماژور سردسته را با انگشتان دو، سه و چهار می‌گیریم سپس کل انگشتان را یک فرت پائین آورده و از فرت دوم گیتار شکل آکورد لا ماژور را می‌گیریم و درنهایت انگشت اشاره دست چپ را به شکل باره روی باره اول گیتار قرار می‌دهیم.

در اینجا چون انگشت باره ما در سیم پنجم روی نت سی بمل قرار دارد پس اسم آکورد باره ای ما سی بمل ماژور می‌شود اگر این فرم را از فرت دو بگیریم اسم آکورد ما سی ماژور است یعنی در اینجا نتی که زیر انگشت باره ما در سیم پنجم آکورد قرار دارد تعیین کننده اسم آکورد باره ای ماژور است.

مثال : آکورد سی بمل ماژور روی گیتار: Bb

نکته مهمی‌که در اجرای آکوردهای باره ای با روت سیم پنجم روی گیتار باید در نظر بگیریم این است که در هنگام اجرای این نوع آکوردها با گیتار از آنجا که اسم آکورد ما روی سیم پنجم گیتار است نباید به سیم ششم ضربه بزنیم ( اگر سیم ششم به صدا در بیاید چون بم ترین صدای ما که روی سیم ششم شنیده می‌شود پنجم آکورد است بنابراین آکورد ما در حالت معکوس قرار می‌گیرد که ممکن است منجر به تولید صدای نامطلوب شود.)

آموزش آکوردهای باره ای ماژور گیتار با روت سیم پنجم ( فرم C):

در ادامه آموزش انواع آکوردهای گیتار برای گرفتن آکوردهای باره ای ماژور با روت (پایه) سیم پنجم فرم C، از آکورد دو ماژور سردسته استفاده می‌کنیم در ابتدا یک آکورد دو ماژور سردسته را با انگشتان دو، سه و چهار می‌گیریم سپس کل انگشتان را یک فرت پائین آورده و از فرت دوم گیتار شکل آکورد دو ماژور را می‌گیریم و درنهایت انگشت اشاره دست چپ را به شکل باره، روی باره اول گیتار قرار می‌دهیم.

در اینجا چون انگشت کوچک ما ( انگشت شماره 4) در سیم پنجم روی نت دو دیز قرار دارد پس اسم آکورد باره ای ما دو دیز ماژور می‌شود اگر این فرم را از فرت دو بگیریم اسم آکورد ما ر ماژور است یعنی در اینجا نتی که زیر انگشت چهارم ما در سیم پنجم قرار دارد تعیین کننده اسم آکورد باره ای ماژور است.

مثال برای آکورد باره ای ماژور گیتار با روت سیم پنجم (فرم C):

آکورد دو دیز ماژور :C#

نکته مهم: نباید سیم ششم گیتار به صدا در بیاید مگر اینکه بخواهیم آکورد را در حالت معکوس اجرا کنیم.

انواع آکوردهای باره ای مینور:

در ادامه مبحث آشنایی با انواع آکوردهای گیتار به آکوردهای باره ای مینور گیتار می‌رسیم آکوردهای باره ای مینور نیز با همان فرمول گفته شده در مورد روش ساخت آکوردهای باره ای ماژور به دست می‌آیند با این تفاوت که آکوردی که به عنوان مبنای ساخت آکورد باره ای مینور گیتار استفاده می‌شود یک آکورد مینور است در اینجا می‌توان آکوردهای باره ای مینور گیتار را به سه دسته تقسیم کرد :

  1. آکوردهای باره ای مینور گیتار با روت سیم ششم ( فرم Em)
  2. آکوردهای باره ای مینور گیتار با روت سیم پنجم ( فرم Am)
  3. آکوردهای باره ای مینور گیتار با روت سیم چهارم ( فرم Dm)

 آموزش آکوردهای باره ای مینور گیتار با روت سیم ششم ( فرم Em)

آموزش انواع آکوردهای گیتار را با آموزش آکورد باره ای مینور با روت سیم ششم ادامه می‌دهیم همانطور که در اسم این نوع آمده ریشه این نوع آکوردهای باره ای گیتار آکورد می‌مینور سردسته است و برای ساخت این نوع آکورد باره ای کافیست ابتدا یک آکورد می‌مینور سردسته را با انگشتان سه و چهار بگیریم سپس کل انگشتان را یک فرت پائین آورده و از فرت دوم گیتار شکل آکورد می‌مینور را بگیریم .

درنهایت انگشت اشاره دست چپ را به شکل باره، روی باره اول گیتار قرار می‌دهیم در اینجا چون انگشت اشاره دست چپ در سیم ششم روی نت فا قرار دارد پس اسم آکورد باره ای ما فا مینور می‌شود اگر این فرم را از فرت دو بگیریم اسم آکورد فا دیز مینور است یعنی در اینجا نتی که زیر انگشت اشاره ما در سیم ششم قرار دارد تعیین کننده اسم آکورد باره ای مینور است.

مثال برای آکورد باره ای مینور گیتار با روت سیم ششم (فرم Em) :

آکورد فا مینور: Fm

آموزش آکوردهای باره ای مینور گیتار با روت سیم پنجم( فرم Am)

یکی دیگر از انواع آکوردهای گیتار آکوردهای مینور با روت سیم پنجم هستند که ریشه ساخت آنها آکورد لا مینور سردسته است و برای ساخت این نوع آکورد باره ای کافیست ابتدا یک آکورد لا مینور سردسته را با انگشتان دو، سه و چهار بگیریم سپس کل انگشتان را یک فرت پائین آورده و از فرت دوم گیتار شکل آکورد لا مینور را بگیریم و درنهایت انگشت اشاره دست چپ را به شکل باره، روی باره اول گیتار قرار می‌دهیم .

در اینجا چون انگشت اشاره دست چپ در سیم پنجم روی نت لا دیز قرار دارد پس اسم آکورد باره ای لا دیز مینور می‌شود اگر این فرم را از فرت دو بگیریم اسم آکورد سی مینور است یعنی در اینجا نتی که زیر انگشت اشاره ما در سیم پنجم قرار دارد تعیین کننده اسم آکورد باره ای مینور است.

مثال برای آکورد باره ای مینور گیتار با روت سیم پنجم (فرم Am) :

آکورد لا دیز مینور: A#m

نکته مهم اینکه در آکوردهای باره ای مینور با روت سیم پنجم گیتار نباید به سیم ششم ضربه زده شود مگر اینکه عمدا بخواهیم آکوردمان در حالت معکوس دوم باشد.

آموزش آکوردهای باره ای مینور گیتار با روت سیم چهارم( فرم Dm)

در آخرین بخش از بررسی انواع آکوردهای گیتار به آکوردهای باره ای مینور گیتار با روت سیم چهارم (فرم Dm ) می‌رسیم. برای ساخت این نوع آکورد باره ای کافیست ابتدا یک آکورد ر مینور سردسته را با انگشتان دو، سه و چهار بگیریم سپس کل انگشتان را یک فرت پائین آورده و از فرت دوم گیتار شکل آکورد ر مینور را بگیریم .

 درنهایت انگشت اشاره دست چپ را به شکل باره، روی باره اول گیتار قرار میدهیم در اینجا چون انگشت اشاره دست چپ در سیم چهارم روی نت ر دیز قرار دارد پس اسم آکورد باره ای ر دیز مینور میشود اگر این فرم را از فرت دو بگیریم آکورد می‌مینور نامیده می‌شود یعنی در اینجا نتی که زیر انگشت اشاره ما در سیم پنجم قرار دارد تعیین کننده اسم آکورد باره ای مینور است.

مثال برای آکورد باره ای مینور گیتار با روت سیم چهارم (فرم Dm) :

آکورد ر دیز مینور : D#m

همانطور که در عکس مشاهده می‌کنید می‌توان این آکورد را بدون باره یا با نیم باره هم گرفت و چون اسم آکورد ما روی سیم چهارم قرار دارد نباید سیم های پنجم و ششم اجرا شوند. ( اگر در هنگام اجرا سیم پنجم یا ششم نواخته شود آکورد در حالت معکوس قرار می‌گیرد.)

آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

آکورد گیتار چیست؟

آکورد گیتار چیست؟
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

برای آموزش رایگان انواع آکورد گیتار با گیتار آواز همراه باشید. اگر بخواهیم به زبان فارسی ساده آکورد را تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم زمانی که شما همزمان چند نت را به صدا در می‌آورید نتیجه حاصل شده یک آکورد است؛ برای مثال اگر انگشت میانی دست چپ دستان را بر روی فرت دوم سیم سوم گیتار قرار دهید و چهار سیم پایین را به صورت همزمان ضربه بزنید، در صورت کوک بودن گیتارتان صدایی به گوش میرسد که می‌توانید آن را یک نوع آکورد تلقی کنید.

البته شما نمی‌توانید هر جایی را انگشت گذاری کرده و فکر کنید که یک آکورد را به وجود آورده‌اید؛ بلکه آکوردها زمانی ایجاد می‌‌شوند که صدای نت‌های همزمان حالت معنادار و خاصی داشته باشد. اما در صورتی که بخواهیم یک تعریف علمی‌تر و دقیق‌تر از آکورد به شما ارائه کنیم، می‌گوییم که آکورد، یعنی چند صدا به صورت همزمان شنیده شود.

در صورتی که آکورد را به صورت متوالی بنوازیم، آرپژ به وجود می‌آید که البته موضوع بحث مقاله ما در رابطه با آکورد است. در ادامه مطلب می‌خواهیم به چند آکورد اشاره کنیم و آن‌ها را برایتان توضیح دهیم. با آموزش رایگان انواع آکورد گیتار سایت گیتار آواز همراه باشید.

  • آکوردEm
آکوردEm
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

در اکثر موارد اولین آکوردی را که به هنرجویان گیتار آموزش می‌دهند، آکوردEm است. در این آکورد همه سیم‌های گیتار را اجرا می‌کنند.

  • آکورد C ماژور
آکورد C ماژور
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

این آکورد نیز معمولاً دومین آکوردی است که هنرجویان گیتار فرا خواهند گرفت و در اجرای آن فقط سیم‌های اول تا پنجم به صدا درمی‌آیند و سیم ششم نواخته نمی‌گردد.

در چارت آکوردها علامت X یعنی اینکه آن سیم اجرا نمی‌شود.

  • آکورد G
آکورد G
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

به این آکورد، آکورد G ماژور هم می‌گویند. مدل اولدور ابتدا ممکن است به علت این که در آن از انگشت ۴ استفاده می‌شود کمی‌سخت به نظر برسد، اما در مجموع پیشنهاد می‌شود که از این حالت استفاده کنید. دلیل این موضوع هم این است که راحت‌تر از آکورد Gبه آکوردC تغییر وضعیت پیدا خواهید کرد و همانطور که می‌دانید یکی از توالی‌های رایج توالیCو G است و میزان تسلط شما به تعویض آکوردC و آکوردG اهمیت بسزایی دارد. البته شما این آزادی عمل را دارید که این آکورد را با انگشت دو و سه و یک نیز اجرا کنید.

  • آکورد D
آکورد D
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

این آکورد نیز D ماژور معروف است و در صورتی که آن را با سه آکورد فوق که معرفی کردیم ترکیب کنید، به راحتی می‌توانید هزاران آهنگ را بنوازید. نکته مهمی‌که در اجرای آکورد D وجود دارد، به صدا درآوردن سیم یک است؛ زیرا در هنگام اجرای آن باید از این موضوع اطمینان داشته باشید که اول توسط انگشت ۳ شما لمس نمی‌شود.

  • آکورد Am
آکورد Am
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

این آکورد در طریقه انگشت گذاری با آکوردC دارای دو انگشت مشترک است و برای تعویض آکوردC به آکوردAm فقط کافی است انگشت سوم را بلند کرده و آن را روی سیم سوم و فرت دوم بگذارید. با ادامه آموزش رایگان انواع آکورد گیتار همراه باشید.

  • آکورد E
آکورد E
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

این آکورد نیز با آکورد Am شباهت زیادی داشته و تفاوت آن این است که باید انگشت اولتان را روی سیم سوم و فرت اول بگذارید.

  • آکورد A
آکورد A
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

برای این آکورد شما می‌توانید از سه شیوه انگشت گذاری کمک بگیرید:

  1. در شیوه اول از انگشت یک و دو و سه استفاده نمایید.
  2. در شیوه دوم از انگشتان دو سه و چهار استفاده کنید. البته این روش برای کسانی که دستان بزرگی دارند، ممکن است مقداری مشکل باشد.
  3. در شیوه سوم نیز معمولاً از بارگیری جهت انگشت گذاری استفاده می‌شود و نکته بسیار مهم در اینجا خفه کردن سیم اول است. در این روش ابتدا سعی کنید انگشت اول را مقداری خم کرده تا این انگشت سیم یک گیتار را لمس کند و در واقع مانع از به صدا در آمدن آن سیم می‌شود.

چقدر برای تمرین آکوردها وقت بگذاریم؟!

چقدر برای تمرین آکوردها وقت بگذاریم؟!
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

سوالی که ممکن است برای اکثر نوازندگان مبتدی پیش بیاید این است که باید در روز چقدر برای تمرین کردن آکوردها وقت گذاشته شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مهم‌ترین نکته در تمرین آکوردها مدت زمان تمرین نیست، بلکه منظم‌ تمرین کردن که اهمیت زیادی دارد.

در صورتی که دوست دارید هر چه سریع‌تر به آکوردها مسلط شوید، باید هر روز به مدت حداقل ۵ الی ۱۰ دقیقه انواع آکوردها را تمرین کنید؛ زیرا انجام این تمرین‌های منظم سرعت یادگیری را افزایش داده و در صورتی که کسی به صورت منظم روزانه روزی ده دقیقه تمرین کند،

خیلی بیشتر از کسی که در هفته به مدت یک یا دو ساعت تمرین می‌کند، نتیجه می‌گیرد. در صورتی که وقت آزاد دارید و در طول مدت روز زمان بیشتری را برای تمرین دارید، می‌توانید جلسات تمرینی خود را به دو بخش تقسیم کرده و روزی نیم ساعت در دو بخش ۱۵ دقیقه‌ای تمرین آکورد نوازی را داشته باشید.

مراحل یادگیری آکوردها به چه شکل است؟

آموزش رایگان انواع آکورد گیتار به چه صورت است؟ معمولاً تمرینات آکورد نوازی شامل سه قسمت است که عبارت‌اند از:

  1. به خاطر سپردن آکوردها و طریقه صحیح انگشت گذاری
  2. تعویض آکورد
  3. تایمینگ

یک روش ساده و موثر برای بخاطر سپردن آکوردها

یک روش ساده و موثر برای بخاطر سپردن آکوردها
آموزش رایگان انواع آکورد گیتار

همانطور که می‌دانید قبل از اینکه سراغ تمرینات عملی آکوردها بروید باید از قبل آن‌ها را حفظ کنیم. به خاطر سپردن شکل آکورد به شما در مرحله تعویض آکوردها کمک بسزایی می‌کند. در انجام تمرینات خاطر سپردن آکوردها در هر جایی و بدون وجود گیتار امکان پذیر است. به همین دلیل است که شما می‌توانید به راحتی این کار را انجام دهید. برای بخاطر سپردن راحت‌تر آکوردها، طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. طبق سلیقه خودتان یک آکورد را انتخاب نمایید.
  2. در این گام دیاگرام آکورد مورد نظرتان را کاملاً به خاطر بسپارید.
  3. در قدم سوم چشمان خود را بسته و به کمک انگشتانتان ساختار و شکل آکورد موردنظر را بگیرید؛ به گونه‌ای که انگار در واقع در حال اجرای آن آکورد روی گیتارتان هستید.
  4. در مرحله آخر اگر به درستی شکل آکورد مورد نظر را گرفته باشید، می‌توانید یک آکورد دیگر را انتخاب نموده و همین مراحل را برای آن نیز تکرار کنید.

ممکن است در ظاهر این تمرین فوق‌العاده ساده به نظر برسد. اما طبق تجربه انجام آن برای به خاطر سپردن انواع آکوردها فوق‌العاده تاثیرگذار است. پس توصیه می‌کنیم که حتماً از این تمرین جهت به حافظه سپردن آکوردها استفاده کنید. سعی شد تا به معرفی آموزش رایگان انواع آکورد گیتار در مجموعه گیتار آواز اشاره شود.

منظور از آکورد در نواختن گیتار چیست؟

منظور از آکورد در نواختن گیتار چیست؟

آکورد در موسیقی، مجموعه‌ای از سه نت یا بیشتر است که به صورت همزمان نواخته می‌شوند. آکورد برای ایجاد صدای هماهنگ و هارمونیک در موسیقی استفاده می‌شود و به عنوان بسته سازی صداهای همزمان عمل می‌کند.

یک آکورد اغلب به صورت اسم نت اصلی بلافاصله دنباله‌ای از حروف یا علامت‌ها را به همراه دارد که برای نشان دادن نت های دیگر آکورد استفاده می‌شود. مثلاً آکورد C شامل نت های C، E و G است.

هر آکورد می‌تواند به صورت اکوستیک (نواخته شده بدون استفاده از برق) یا الکتریکی (نواخته شده با استفاده از برق و افزایش حجم صدا) نواخته شود و در انواع موسیقی مختلف استفاده می‌شود، از جمله پاپ، راک، بلوز، جاز و غیره.

آکوردها نقش مهمی‌

در ساختار موسیقی دارند و با استفاده از آنها می‌توان تنوع و زیبایی صداهای هماهنگ را به دست آورد. همچنین، با ترکیب مختلف آکوردها می‌توان آکوردهای پیچیده تر و بلندتر را ساخت. آموزش رایگان انواع آکورد گیتار به گونه ای در ادامه پیش می‌رود که حتی اگر چیزی از در دست گرفتن گیتار نمی‌دانید بتوانید با آن پیش بروید.

روش های اصلی شروع آموزش رایگان انواع آکورد گیتار 

روش های اصلی شروع آموزش رایگان انواع آکورد گیتار شروع زدن آکوردها در گیتار به ترتیب زیر می‌تواند انجام شود:

  • آموزش نگهداری گیتار

در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که گیتار شما در وضعیت مناسبی قرار دارد. تنظیماتی مانند کشش رشته‌ها (تنیاب)، ارتفاع سرگیتار و سایر تنظیمات باید صحیح باشند. در صورت لزوم، بهتر است با کسی که در تنظیم گیتار ماهر است، مشورت کنید.

  • آموزش نگهداری صحیح نوک انگشتان:

یکی از موارد مهم در نواختن آکوردها، نگهداری صحیح و قوی نوک انگشتان است. باید مراقب باشید که نوک انگشتان روی رشته‌ها قرار بگیرد و نه بین دو رشته. همچنین، دقت کنید که نوک انگشتان به خوبی روی دانه‌‌های رشته قرار بگیرند تا صدای تمیزی ایجاد شود.

  • آموزش قرار دادن انگشتان در آکورد

برای هر آکورد، باید انگشتان خود را در جایگاه صحیح قرار دهید. از شماره انگشتان برای نشان دادن جایگاه استفاده می‌شود، به عنوان مثال 1 برای انگشت شصتم، 2 برای انگشت شصت و دوم و غیره. تمرین کنید تا انگشتانتان به آرامی‌و در جایگاه مناسب بر روی رشته ها قرار بگیرند.

  • آموزش نواختن آکوردها

بعد از قرار دادن انگشتان در جایگاه مناسب، می‌توانید شروع به نواختن آکوردها کنید. از پایین به بالا یا از بالا به پایین، بسته به آکورد مورد نظر، انگشتان خود را روی رشته ها قرار دهید و آنها را فشار دهید. در دوره آموزش رایگان انواع آکورد گیتار گیتار آواز، می‌توانید نواختن صحیح آکوردها را بیاموزید.نگه داشتن انگشت ها به درستی خطاهای متداول در نگه داشتن انگشت ها شامل فشار دادن بیش از حد روی زبانه، عدم فشار دادن کامل زبانه ها یا قرار دادن انگشت ها بر روی زبانه های غلط ، اشتباه می‌باشد. این خطاها می‌توانند باعث صدای ناخوشایند و نادرست آکورد شوند.

  • خم کردن مچ ها

خم کردن مچ های دست ها به طرف سقف یا به طرف پایین می‌تواند به تنگ شدن عضلات و مشکل در نواختن آکوردها منجر شود. دست ها باید در حالت طبیعی و راحت باشند و مچ ها می‌توانند به طور ملایم به جلو یا به عقب حرکت کنند.

  • لمس دیگر زبانه ها

ممکن است به طور ناخواسته انگشت های دیگری به جز انگشت های مورد نیاز زبانه ها را لمس کنید که می‌تواند باعث خرابی آکورد و تولید صدای غیرمطلوبی شود.

  • نواختن نت های اضافی

در بعضی آکوردها، انگشت ها باید روی زبانه های مشخصی قرار گیرند و نه روی تمام زبانه ها. خطاهای رایج شامل نواختن نت های اضافی یا حتی اشتباه نواختن همان نت ها هستند.

  •  عدم صدای نت ها

ممکن است در ابتدا، نت هایی که نمی‌خواهید نواخته شود یا انگشت ها به طور کامل روی زبانه ها نیایند و باعث قطع صدا شوند. تمرین مداوم و دقیق می‌تواند به بهبود کیفیت نواختن کمک کند.

چطور با آکورد متوجه کوک نبودن گیتار شویم؟ 

چطور با آکورد متوجه کوک نبودن گیتار شویم؟

کوک (کوک گیتار) به معنای نقص فنی در گیتار است که ممکن است به دلیل تنظیم های نادرست یا مشکلات ساختاری در گیتار رخ دهد. با کوک یا خرابی گیتار، نت ها به طور صحیح نواخته نمی‌شوند و ممکن است صدای غیرمطلوب ایجاد کنند.

برای تشخیص کوک گیتار، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. بررسی سطح گیتار: گاهی اوقات دلیل کوک گیتار می‌تواند سطح گیتار یا سطح تارها باشد. چک کنید که سطح گیتار مسطح و بدون انحنا است و تارها به طور منظم و مناسب بر روی زبانه ها قرار دارند.
  2. بررسی نت ها: چک کنید که نت ها به درستی روی زبانه ها نگه داشته شده اند و هیچ نتی بیش از حد یا کمتر از حد نیست.
  3. بررسی تنظیمات: بررسی کنید که کلاهک گیتار به درستی تنظیم شده است و فشار مناسبی روی سرقلم دارد. تنظیمات نادرست می‌توانند باعث کوک گیتار شوند.
  4. بررسی ساختاری: در صورتی که پس از انجام تمام اقدامات فوق همچنان مشکلات وجود دارد، ممکن است مشکل ساختاری در گیتار وجود داشته باشد که بهتر است به یک تکنسین گیتار متخصص مراجعه کنید.

اشتباهات و خطاها در آکورد زدن با گیتار

در ابتدای آموزش رایگان انواع آکورد گیتار در مورد کلیت و نحوه نواخت گفتیم و حالا باید در گیتار آواز، جلوی خطاها را بگیریم. در ابتدای یادگیری آکورد گیتار، برخی از خطاهای معمولی رخ می‌دهند که می‌توانید با تمرین و تلاش مداوم آنها را اصلاح کنید

حتماً به یاد داشته باشید که اشتباهات معمول در ابتدای یادگیری آموزش رایگان انواع آکورد گیتار، طبیعی هستند و با تمرین و تلاش مداوم می‌توانید آنها را اصلاح کنید.