معرفی انواع گیتار و ویژگی آن ها
آشنایی با انواع گیتار را ما در این مقاله مورد بررسی قرار داده ایم. وقتی که در مورد گیتار صحبت میکنیم ممکن است با این اصطلاحات مواجه شویم مثلاً دوستمان میگوید که من گیتار کلاسیک میزنم و یا میشنویم فلانی نوازنده گیتار جز است، چیزی که مشخص است گیتار بر اساس شکل و صدای خروجی و همینطور سبک اجرای قطعات میتواند داری انواع و شاخه های متفاوتی باشد.
به طور کل گیتار را میتوان بر اساس شکل ظاهری و مکانیزم تولید صدا و همینطور بر اساس سبک موسیقی که نواخته میشود به دسته های متفاوتی تقسیم کرد، در اولین قدم انواع گیتار را بر اساس شکل ظاهری و مکانیزم ساخت و همینطور نحوه تولید صدا دسته بندی میکنیم، بر این اساس گیتار ها را میتوان به دو نوع کلی گیتار های آکوستیک و گیتار های الکتریک تقسیم کرد.
انواع گیتار آکوستیک
گیتارهای آکوستیک را نیز میتوان به دو دسته گیتارهایی با سیم نایلونی و گیتار هایی با سیم فلزی دسته بندی کرد. گیتار هایی با سیم نایلونی در سبک های گیتار کلاسیک و فلامنکو مورد استفاده هستند.
تصویر گیتار کلاسیک
در حالی که گیتار هایی با سیم فلزی بیشتر در سبک های پاپ ،جز و راک استفاده میشوند.
تصویر گیتار آکوستیک با سیم فلزی
تفاوت گیتار های سیم فلزی و سیم نایلون
معمولاً گیتارهایی با سیم فلزی دارای دسته کوچک تری نسبت به گیتار هایی با سیم نایلون هستند و صدای گیتار هایی با سیم فلزی کمی تیزتر و حالتی فلزی دارد ،در حالی که گیتارهایی با سیم نایلون دارای صدایی گرم تر هستند.
آشنایی با انواع گیتارهای الکتریک
گیتارهای الکتریک را نیز میتوان به دو دسته کلی گیتار لید و گیتار باس تقسیم کرد. گیتار لید بیشتر در سبک های راک، متال و پاپ برای اجرای ملودی ها و همینطور ریتم آکوردها مورد استفاده قرار میگیرد و قطر دسته و ضخامت سیم کمتری نسبت به گیتار کلاسیک دارد.
تصویر لید گیتار
گیتار باس از طول دسته بلند تر و همینطور ضخامت سیم بیشتری نسبت به گیتار کلاسیک دارد.
تصویر گیتار باس
نکات مهم در گیتار های الکتریک
اما مهم ترین نکته در گیتارهای الکتریک مکانیزم تولید صدا است که به کمک پیکاپ هایی که روی گیتار تعبیه شدهاند و همینطور به کمک امپلی فایر تولید میشود بنابراین ما در گیتارهای الکتریک در ساختار ساز، کاسه صدا و صفحه رزونانس صدا نداریم و نوسان سیم ها به کمک پیکاپ ها برداشت شده و صدا به امپلی فایر انتقال داده میشود و امپلی فایر صدا را تقویت کرده و از طریق ووفرهای خودبه گوش ما میرساند. بنابراین برای استفاده از گیتارهای الکتریک ما احتیاج به کابل رابط بین گیتار و امپلی فایر داریم.
در نگاهی دیگر میتوان گیتار ها را بر اساس سبکی که در آن مورد استفاده قرار میگیرند به دسته های مختلفی تقسیم کرد که از این دسته ها میتوان به گیتار پاپ، گیتار کلاسیک، گیتار فلامنکو، گیتار جز، گیتار راک، فانک و…. اشاره کرد.
به طور مثال: منظور از گیتار پاپ، گرفتن آکورد ها و اجرای ریتم و آواز است و یا گیتار فلامنکو به اجرای قطعات موسیقی سنتی اسپانیا با در نظر گرفتن نبض های، مختص به خود است.
از طرفی منظور از گیتار کلاسیک میتواند اجرای قطعات دوره های موسیقی جهانی مثل رومانتیک کلاسیک، باروک و…باشد.
نام گذاری انواع سبک در گیتار
بدیهی است در این دید به نام گذاری گیتار، اولویت سبکی است، به طور مثال: ممکن است یک گیتار آکوستیک با سیم نایلونی درسبک پاپ به اجرای ملودی بپردازد و ما از لفظ گیتار کلاسیک برای آن استفاده کنیم و یا یک گیتار لید در یک قطعه پاپ مورد استفاده قرار گیرد و ما لفظ پاپ را برای آن استفاده کنیم یعنی در اینجا سبک و محتوای درونی موسیقی از جمله گام ها، روش اجرا، صداها و نوع ملودی ها میتوانند معیاری برای نامگذاری گیتار باشند .جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آشنایی با انواع گیتار با گیتار آواز تماس بگیرید.