آموزش رایگان گیتار جلسه اول

آموزش رایگان گیتار جلسه اول

مقدمه آموزش رایگان گیتار جلسه اول

مقدمه آموزش رایگان گیتار جلسه اول
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

آموزش رایگان گیتار جلسه اول را کامل برای شما توضیح داده ایم. ساز گیتار همیشه از جمله محبوب ترین سازها در بین مردم بوده و در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد در اولین قدم آموزش رایگان گیتار جلسه اول، به بررسی تاریخچه ساز گیتار و همچنین پیش نیازهایی که قبل از جلسه اول آموزش گیتار نیاز داریم پرداخته می‌شود.

خلاصه ای از تاریخچه ساز گیتار

در بسیاری از اقوام کهن از جمله یونانیان و ایرانیان باستان سازهای زهی از جمله سازهایی بوده که همواره از اقبال بالایی بین مردم برخوردار بوده اند،واژه امروزی گیتار، از زمان های قدیم برای طیف گسترده ای از کوردفون ها(سازهای زهی) به کار رفته است و این  کمی‌ممکن است باعث سردرگمی‌شود. واژه انگلیسی گیتار از گیتارای اسپانیایی که از عربی اندلسی قيثارة qīthārah  و لغت لاتین cithara، که خود از واژه ( kithara) یونان باستان آمده است اقتباس شده است.

این کلمه ممکن است از کلمه فارسی سیهتر نیز آمده باشد. کیتارا چهار بار در کتاب مقدس ظاهر می‌شود (اول قرنتیان 14:7، مکاشفه 5:8، 14:2 و 15:2)، و معمولاً به انگلیسی به عنوان چنگ ترجمه می‌شود.

در طی سال های بعد از اشغال آندلس توسط اعراب این ساز دستخوش تغییرات گوناگونی شد تا اینکه در اواخر قرن هجدهم به شکل امروزی آن که دارای شش سیم است درآمد. در قرن هفدهم گیتارهایی متداول بودند که کوچکتر از گیتار امروزی و دارای چهار و یا پنج سیم بودند.

در طول سال های بعد از ظهور گیتار نوازنده ها و شخصیت های برجسته ای در این عرصه وارد شدند که در جهت معرفی و پیشرفت ساز گیتار تلاش های زیادی کردند از جمله این نوازندگان می‌توان به فرناندو سور Fernando sor ، آگوادو aguado، کارولی و متئو کارکاسی اشاره کرد که در جهت شناساندن و پیشرفت این ساز با برگزاری کنسرت و همینطور نگارش متد های آموزشی تلاش های بسیاری کردند در ادامه در قرن 19 نوازندگانی همچون فرانسیسکو تارگا در اسپانیا و آگوستین باریوس در آمریکای جنوبی گیتار را به بالاترین سطح خود از نظر تکنیکی و رپرتوار رساندند و باعث شدند گیتار به محبوبیت بالایی برسد.

در ادامه آندره سگوویا متولد 1894 در طی فعالیت خستگی ناپذیرش در زمینه گیتار باعث شد تا ساز گیتار به عنوان یک ساز کلاسیک کاملا جدی در جهان مطرح شود. از نوازندگان حال حاضر گیتار می‌توان به پپه رومرو، جان ویلیامز، دیوید راسل و اسکات تنانت اشاره کرد.

انتخاب سبک نوازندگی گیتار

انتخاب سبک نوازندگی گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در قدم بعدی آموزش رایگان گیتار جلسه اول پس از آشنایی مختصر با تاریخچه ساز گیتار به مسئله انتخاب سبک نوازندگی می‌پردازیم. از آنجا که سبک های متنوعی در موسیقی وجود دارد و بیشتر این سبک ها روی ساز گیتار قابل اجرا هستند.

در شروع نوازندگی گیتار همیشه انتخاب سبک چالش بزرگی به حساب می‌آید  از جمله سبک هایی که روی ساز گیتار طرفداران زیادی دارند می‌توان به پاپ، کلاسیک، فلامنکو، راک، جز، کانتری و بلوز اشاره کرد که در ایران سه سبک پاپ، کلاسیک و فلامنکو طرفداران بسیاری دارند که مختصری در مورد آنها توضیح می‌دهیم.

سبک پاپ در گیتار

سبک پاپ در گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

منظور سبکی از گیتار است که به نواختن و اجرای قطعات پاپیولار و پر مخاطب اختصاص دارد در این سبک ممکن است نوازنده گیتار بجای انگشتان از پیک برای نواختن ساز استفاده کند و در خیلی موارد به پروسه زدن ریتم و آکورد و خواندن آواز روی ساز گیتار، گیتار پاپ گفته می‌شود. البته که گیتار پاپ می‌تواند شامل ملودی نوازی هم باشد که معمولا با همراهی یک گیتار دیگر برای اجرای ریتم است.

گیتار کلاسیک

گیتار کلاسیک
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول به بررسی سبک گیتار کلاسیک می‌پردازیم نکته اول در مورد سبک گیتار کلاسیک این است که در آن نوازنده به اجرای قطعات و آثار آهنگسازان بزرگ تاریخ موسیقی جهان در دوره های مختلف از جمله باروک، کلاسیک، رومانتیک و مدرن می‌پردازد برای اجرای این آثار نوازنده گیتار حتما باید توان نت خوانی بالایی داشته باشد ( در گیتار پاپ ممکن است نوازنده با استفاده از روش هایی مثل تبلچر قطعات را بنوازد و نت خوانی نداند) و نوازنده از تمام انگشتان دست راست برای به صدا در آوردن سیم های گیتار استفاده می‌کند.

ویژگی مهم نوازندگی گیتار کلاسیک این است که نوازنده موسیقی چند صدایی یا پلی فونی اجرا میکند به این معنی که دو یا چند صدا را همزمان با انگشتان دست راست به صدا در می‌آورد و در بسیاری موارد صدایی شبیه به نواختن دو گیتار روی ساز گیتار تولید می‌شود که اجرا به این سبک احتیاج به تمرینات مستمر و تلاش زیاد و گذران سال های زیادی برای رسیدن به مهارت دارد.

سبک گیتار فلامنکو

سبک گیتار فلامنکو
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول در مورد سبک گیتار فلامنکو به طور مختصر توضیحاتی ارائه می‌دهیم. گیتار فلامنکو و موسیقی فلامنکو موسیقی سنتی اسپانیا به شمار می‌آید که در این سبک با توجه به دستگاه های مختلفی که وجود دارد نوازنده گیتار با استفاده از انگشتان و استفاده از تکنیک های دست راست مختص به این سبک به نوازندگی می‌پردازد .

وجود دستگاه های متنوع و همچنین تکنیک های جذاب و رعایت کمپاس(نبض) های مختلف در این سبک باعث شده این سبک طرفداران زیادی داشته باشد. اگرچه برای شروع نوازندگی ساز گیتار اجرای این تکنیک ها کمی دشوار خواهد بود. در این سبک هم از تبلچر و هم از نت استفاده می‌شود اگرچه در قدیم به مانند موسیقی سنتی ایران انتقال موسیقی فلامنکو به صورت سینه به سینه بوده است.

خرید ساز گیتار

خرید ساز گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

آموزش رایگان گیتار جلسه اول را با بررسی گزینه های مختلف برای خرید ساز ادامه می‌دهیم. برای خرید ساز باید در ابتدا سبک نوازندگی خود را انتخاب کرده باشید اگر سبک راک را انتخاب کرده اید احتیاج دارید که یک گیتار الکتریک به همراه امپلی فایر و افکت خریداری کنید اگر سبک کانتری را دوست دارید باید یک گیتار آکوستیک با سیم های فلزی تهیه کنید.

اما اگر گیتار پاپ یا کلاسیک و یا فلامنکو را دوست دارید می‌توانید با گیتارهای کلاسیک با سیم های نایلونی استاندارد که مخصوص افراد مبتدی طراحی شده اند و قیمت مناسبی دارند آموزش خود را آغاز کنید و در ادامه با پیشرفت تکنیک و سطح نوازندگی یک گیتار مختص سبک های پاپ یا کلاسیک یا فلامنکو تهیه کنید. ازجمله گیتارهای استاندارد پر طرفدار برای شروع می‌توان به یاماها c40 اشاره کرد و یا سری student  از دیگر برندهای معروف گیتار.

آشنایی با اجزا ساز گیتار

آشنایی با اجزا ساز گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

پس از اینکه با تاریخچه و انواع سبک های گیتار آشنا شدیم و ساز خود را تهیه کردیم آموزش رایگان گیتار جلسه اول را با شناخت اجزا ساز گیتار آغاز می‌کنیم برای اینکه بتوانیم درک درستی از مطالب ارائه شده در آموزش گیتار داشته باشیم باید در ابتدا بخش های تشکیل دهنده ساز گیتار را بشناسیم.

گیتار را می‌توان به دوبخش دسته و بدنه تقسیم کرد در بالای دسته گوشی های کوک قرار می‌گیرند و روی دسته گیتار  صفحه انگشت گذاری قرار دارد که در آن یک سری فلز مشاهده می‌شود که مرز بین نتها در گیتار را مشخص می‌کنند که به این فلزها فرت fret  گفته می‌شود.

در بخش بدنه ساز سطح رویی ساز را صفحه صدا می‌نامیم در پائین صفحه صدا پل گیتار قرار دارد که روی آن خرک و تیغه خرک قرار گرفته که سیم ها روی آن قرار می‌گیرند. ساز گیتار دارای دو انحنای فوقانی و تحتانی است و در وسط صفحه صدا دهانه صدا وجود دارد و دور دهانه صدا آرم گل سرخی گیتار قرار گرفته است ساز گیتار دارای شش سیم است که سیم های یک، دو و سه را سیم های تریبل treble و سیم های چهار، پنج و شش را سیم های باس bass می‌نامیم (جزئیات بیشتر در ویدیو آموزش مقدماتی گیتار کلاسیک جلسه اول آمده است)

روش صحیح نشستن و در دست گرفتن گیتار

روش صحیح نشستن و در دست گرفتن گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول به بررسی روش صحیح نشستن و در دست گرفتن گیتار می‌پردازیم. با توجه به اینکه افراد مختلف دارای استخوان بندی متفاوتی هستند برخی اعتقاد دارند که هر نوازنده می‌تواند سبک نشستن و گرفتن ساز مخصوص خود را داشته باشد اما به طور کل یک سری اصول و قواعد کلی و مهم وجود دارد که برای همه افراد یکسان است.

اولین نکته مهم استفاده از صندلی مناسب است که البته در سبک گیتار کلاسیک حتما از زیر پایی هم استفاده می‌شود پیشنهاد می‌شود هنگام خرید ساز گیتار یک زیر پایی و همینطور یک پایه نت مناسب تهیه کنید و همیشه روی صندلی (کمی‌جلوی صندلی) بنشینید و تمرینات روزانه گیتار خود را انجام دهید.

در گیتار کلاسیک همیشه پای چپ را روی زیرپایی می‌گذاریم و ارتفاع صندلی و زیر پایی باید به گونه ای باشد که ران پای چپتان نسبت به بدنتان کمی‌شیب داشته باشد و ساق پای چپتان نیز باید نسبت به کف زمین کاملا عمود باشد ما انحنای ساز را روی پای چپ می‌گذاریم و ساز را به شکلی در دست می‌گیریم که چهار نقطه اتصال بین ساز و بدن ما ایجاد شود.

یک: پای چپ و انحنای ساز گیتار، دو: پائین ساز گیتار با پای راست ما، سه:ساعد دست راستمان که در راستا و بالای پل گیتار قرار می‌گیرد و چهار: پشت ساز گیتار که به سینه ما تکیه داده می‌شود. البته امروزه برخی نوازندگان گیتار کلاسیک از guitar support  بجای زیرپایی استفاده می‌کنند و معمولا نوازندگان گیتار پاپ و یا فلامنکو بدون زیرپایی گیتار را در دست می‌گیرند و گیتار را روی پای راست خود قرار می‌دهند ( اطلاعات کامل تر را می‌توانید در ویدیو آموزش رایگان گیتار جلسه اول مشاهده کنید)

Guitar support:

آموزش رایگان گیتار جلسه اول

زیرپایی:

زیرپایی
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

روش نشستن در گیتار کلاسیک:

روش نشستن در گیتار کلاسیک:
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

روش نشستن و گرفتن ساز در گیتار فلامنکو:

روش نشستن و گرفتن ساز در گیتار فلامنکو
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

اسم انگشتان دست راست و چپ در گیتار

آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول اسم انگشتان دست راست و چپ در گیتار را توضیح می‌دهیم. از آنجایی که ما در طول فرآیند یادگیری گیتار از انگشتان هر دو دست بسیار استفاده می‌کنیم، برای راحتی اشاره به انگشتان از اعداد و همینطور علائم اختصاری بهره می‌گیریم. به طور کل میتوان انگشتان هر دست را با همان اسم اصلیشان هم صدا کرد ولی در آموزش گیتار معمولا از یک سری حروف اختصاری برای نشان دادن انگشتان دست راست استفاده می‌شود.

آموزش رایگان گیتار جلسه اول

که این حروف همان حرف اول اسم انگشتان به زبان اسپانیش هستند بر این اساس به انگشت شست می‌گوییم p  که حرف اول pulgar  است، به انگشت اشاره i میگوییم که اول  indicio است. انگشت وسط را m صدا میزنیم که حرف اول medio است و به انگشت انگشتری a  گفته می‌شود که حرف اول anular است  در نهایت انگشت کوچک را c می‌نامیم که حرف اول chiquito است.

i = Index Finger (indice)

 m = Middle Finger (medio)

a = Ring Finger (anular)

 c = Pinky Finger (chiquito)

برای نام گذاری انگشتان دست چپ گیتار نیز می‌توان برای راحتی کار از اعداد استفاده کرد به این شکل که انگشت اشاره انگشت شماره 1 در نظر گرفته می‌شود، انگشت وسط 2 ،انگشت انگشتری 3 و انگشت کوچک 4.

اندازه ناخن انگشتان دست راست

اندازه ناخن انگشتان دست راست
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

برای بسیاری از نوازندگان سبک پاپ و یا نوازندگان گیتار الکتریک از آنجا که با پیک گیتار می‌زنند اندازه ناخن انگشتان دست راست چندان مهم نیست ولی برای یک نوازنده گیتار کلاسیک یا فلامنکو ویا فینگر استایل که از انگشتان دست راست برای به صدا در آوردن سیم های گیتار استفاده می‌کنند.

اندازه ناخن ها امری حیاتی و بسیار مهم است چراکه اگر اندازه ناخن یکی از انگشتان کمی‌بیشتر و یا کمتر شود تعادل بین انگشتان دست راست بر هم خورده و اجرای آرپژهای گیتار دچار اختلال می‌شود و از طرفی بلند بودن بیش از حد ناخن ها ممکن است باعث گیر کردن ناخن بین سیم ها شود و اجرای نوازنده گیتار را خراب کند نکته دیگر اینکه اگر ناخن های دست راست گیتاریست بیش از حد کوتاه باشد حجم صدای تولیدی کاهش می‌ابد و از آنجا که حجم صدای ساز گیتار به خودیه خود خیلی بلند نیست نازنده برای اجرای داینامیک های قوی به دردسر می‌افتد.

از آنجا که شکل و مدل رویش ناخن ها تنوع زیادی دارد پیشنهاد می‌شود هر شخص بسته به شکل ناخن هایش اندازه ناخن ها را در حدی متعادل بلند کند که اشکالات گفته شده ایجاد نشود معمولا ناخن ها باید کمی‌نسبت به گوشت سر انگشتان جلوتر باشند و ناخن شبیه به شکل خود انگشتان سوهان زده شود یعنی دو طرف ناخن کمی‌گرد شود. در نهایت می‌توان از سمباده های خیلی نرم برای نرم تر کردن روی ناخن بهره گرفت تا یک صدای گرم و پر طنین تولید شود.

شکل ناخن های انگشتان دست راست نوازنده مطرح گیتار کلاسیک جهان دیوید راسل که سوهان کشیدن ناخن ها به شکلی است که ناخن ها کمی‌به سمت پائین زاویه دارند و سمت چپ ناخن بیشتر سوهان زده شده است.

حالت صحیح دست راست در گیتار

حالت صحیح دست راست در گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول به بررسی حالت صحیح دست راست در گیتار می‌پردازیم. به طور کل در هنگام نوازندگی هر سازی تلاش می‌شود بدن در راحت ترین و طبیعی ترین حالت ممکن قرار گیرد تا از هر گونه انقباض و تنش عضلانی جلوگیری شود.

ساز گیتار هم از این قاعده مثتثنا نیست و دست ها باید همواره در حالتی قرار گیرند که در حین نواختن ساز یک ملایمت هنگام حرکت وجود داشته باشد و از طرفی زاویه حرکت دست و انگشتان به گونه ای باشد که بتوان بلافاصله بعد از هر حرکت انگشتان را برای حرکت بعدی آماده کرد.

ممکن است نوازندگان زیادی وجود داشته باشند که با وجود رعایت نکردن برخی از این ملاحظات همچنان خوب ساز بزنند ولی به طور حتم در آینده برای آن ها مشکلات حرکتی و مفصلی ایجاد خواهد شد و یا اگر همان نوازنده بتواند حرکت خود را اصلاح کند به نرمی‌و ملایمت بیشتری در اجرایش دست پیدا می‌کند. ما همیشه تلاش می‌کنیم انگشتان دست راستمان با در نظر گرفتن زاویه مناسب نسب به سیم ها در طبیعی ترین حالت ممکن قرار گیرند. ما همواره تلاش می‌کنیم مچ دست راستمان به طور طبیعی در راستای ساعد باشد.

حالت صحیح دست چپ در گیتار

حالت صحیح دست چپ در گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

دست چپ در گیتار نیز به مانند دست راست باید تابع حرکات طبیعی بدن باشد و به دور از هرگونه انقباض و تنش ما تلاش میکنیم دست چپ نیز به مانند دست راست در راستای ساعد و کاملا طبیعی و راحت باشد به عنوان مثال تلاش کنید که هنگامی‌که مچ دست خود را خم کرده اید دست خود را مشت کنید می‌بینید که در این حالت مشت کردن دست کار خیلی آسانی نیست ولی در هنگامی‌که مچ و ساعد در یک راستا هستند می‌توانید دست خود را به راحتی و به دور از هرگونه انقباض مشت کنید.

وقتی مچ دست خود را بیش از حد خم می‌کنیم و ساز می‌زنیم به مرور تاندون ها آسیب می‌بینند که آسیب آنها می‌تواند منجر به این شود که دیگر نتوانید  نوازندگی گیتار را ادامه دهید. نکته دیگر اینکه همواره تلاش میکنیم انگشت شست دست چپمان پشت دسته گیتار و روبروی انگشت دوم دست چپ قرار گیرد و اجازه نم‌یدهیم انگشت شست بیش از حد بالا بیاید.

تکنیک های دست راست گیتار

تکنیک های دست راست گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول تکنیک های دست راست گیتار را بررسی می‌کنیم به طور کل می‌توان تکنیک های دست راست گیتار را به دو دسته تقسیم کرد: تکنیک تیراندو و تکنیک آپویاندو.

هرکدام از این تکنیک ها دارای اصول و ضوابطی هستند که رعایت این اصول منجر به عملکرد بهتر و راحت تر نوازنده گیتار در حین نوازندگی می‌شود.(لازم به ذکر است که برای نوازندگان پیک استایل یک سری نکات و قواعد مجزا وجود دارد و ما در اینجا منظورمان آموزش تکنیک های گیتار فینگر استایل است).

  • تکنیک تیراندو

تکنیک تیراندو یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین تکنیک های گیتار است که اجرای صحیح آن می‌تواند به اجرای تمامی‌تکنیک های نوازندگی دست راست گیتار مثل آرپژ زدن و ریتم زدن و اجرای همزمان نتها کمک شایانی کند.

تکنیک تیراندو (free stroke)  یا همان ضربه آزاد از همان حرکت مشت کردن و یا جمع کردن انگشتان به سمت کف دست حاصل می‌شود و در این تکنیک انگشت پس از ضربه به سیم با حرکتی قوصی به سمت کف دست حرکت خود را ادامه می‌دهد و معمولا پس از ضبه دوباره بالای سیم و در فاصله ای کم نزدیک به سیم مورد نظر می‌ایستد برای درک بهتر به فیلم آموزش رایگان گیتار جلسه اول مراجعه کنید.

  • تکنیک آپویاندو

تکنیک آپویاندو ((rest stroke یا همان ضربه با تکیه معمولا برای اجرای ملودی ها استفاده می‌شود دراین تکنیک انگشت پس از قرار گرفتن روی سیم با فشاری که ما روی سیم اعمال می‌کنیم سیم را مرتعش کرده و در ادامه روی سیم بالایی تکیه می‌کند البته اگر انگشت شست به شکل آپویاندو ضربه بزند تکیه انگشت شست روی سیم پائینی خواهد بود.

 معمولا زمانی که ما آرپژها و یا قطعات پلی فونی را روی گیتار اجرا می‌کنیم بیشتر از تکنیک تیراندو بهره می‌بریم و زمانی ملودی قطعات را به شکل تک صدایی یا mono phone اجرا می‌کنیم از تکنیک آپویاندو بیشتر استفاده می‌کنیم .

البته در بعضی از قطعات چندصدایی برای تاکید روی بخش ملودی، بخش نت های ملودی به شکل آپویاندو و نت های همراهی به شکل تیراندو اجرا می‌شوند و ما یک اجرای ترکیبی از تیراندو و آپویاندو داریم. برای درک بهتر این  ویدیو را مشاهده کنید.

تمرینات تیراندو

آموزش رایگان گیتار جلسه اول را با ارائه چند تمرین برای تکنیک تیراندو ادامه می‌دهیم.

  • تمرین اول:

انگشت i را روی سیم سوم، انگشت m را روی سیم دوم و انگشت a را روی سیم اول قرار می‌دهیم و با هرکدام از انگشتان روی سیمی‌که قرار دارند یک ضربه تیراندو به شکل کند و به آرامی‌اجرا می‌کنیم و انگشتان را پس از اجرا دوباره روی سیم قرار می‌دهیم.

  • تمرین دوم:

 انگشتi  را روی سیم سوم، انگشت m را روی سیم دوم و انگشت a را روی سیم اول قرار می‌دهیم وبا هرکدام از انگشتا روی سیمی‌که قرار دارند یک ضربه تیراندو به شکل کند و به آرامی‌اجرا می‌کنیم و انگشتان را پس از اجرا در فاصله کمی‌نسبت به سیم و دربالای آن  سیم قرار می‌دهیم.

  • تمرین سوم:

با انگشتان i ،m و a به شکل متوالی و با تکنیک تیراندو سیم سه، دو و یک را  به صدا در آوریم.

  • تمرین چهارم:

با استفاده از انگشت p  و به شکل متوالی سیم های شش، پنج و چهار را به صدا در می‌آوریم.

برای مشاهده تمرینات بیشتر تیراندو به فیلم آموزش رایگان گیتار جلسه اول مراجعه کنید.

تمرینات آپویاندو

  • تمرین اول:

انگشتان i و m را بالای سیم یک قرار می‌دهیم سپس به شکل متوالی چهار ضربه آپویاندو روی سیم یک اجرا می‌کنیم واینکار را را تا سیم ششم ادامه می‌دهیم. توجه کنید همیشه ضربات متوالی آپویاندو باید به شکل i m  اجرا شود به این معنی که حتما بعد از i باید m  زده شود و بلعکس.

  • تمرین دوم:

 حرکت نردبانی انگشتان im به شکل آپویاندو. در این تمرین ابتدا سیم اول را با انگشت m به شکل آپویاندو می‌زنیم سپس سیم دوم را با انگشت i و به همین شکل تا سیم ششم سیم ها را با انگشتان i و m به شکل یکی درمیان به صورت آپویاندو اجرا میکنیم:

سیم اول i، سیم دوم m، سیم سوم i ،سیم چهارم m ،سیم پنجم i ،سیم ششم m.

تمرینات دست چپ

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول به بررسی تمرینات مهم برای انگشتان دست چپ می‌پردازیم. تولید تمام صداها و نتها روی ساز گیتار(بجز سیم های آزاد) به عهده انگشتان دست چپ می‌باشد بنابراین بخش زیادی از نوازندگی گیتار به تکنیک دست چپ مربوط می‌شود.

 هرچقدر انگشتان دست چپ گیتار در حالتی طبیعی تر و به دور از هرگونه انقباض باشند کیفیت نوازندگی نیز بالاتر میرود و در خیلی موارد راحتی حرکت انگشتان دست چپ منجر به تمرکز بیشتر بر روی عواملی مثل داینامیک و زیبایی و احساس اجرا می‌شود پس، بهتر است همواره تمرینات دست چپ را در برنامه روزانه خود قرار دهیم. در اینجا و در ابتدای راه نوازندگی گیتار چند تمرین مهم و بیسیک را آورده ام:

  • تمرین اول:

از فرت پنج به ترتیب انگشتان دست چپ را پشت فرت ها قرار می‌دهیم( انگشت یک فرت 5، انگشت دو فرت 6، انگشت سه فرت 7، انگشت چهار فرت 8) تلاش می‌کنیم که با نوک انگشتان (نزدیک به محل رویش ناخن) سیم را لمس کنیم و از طرفی دقت می‌کنیم تا نوک انگشتان دقیقا پشت فرت ها قرار گیرند.

درمرحله بعدی پس از این که تمام انگشتان پشت فرت ها قرار گرفتند انگشتان را تک تک بلند کرده و بر روی همان فرت در سیم بالایی قرار می‌دهیم و این روند را تا سیم ششم ادامه می‌دهیم.

  • تمرین دوم:

در تمرین دوم تلاش می‌کنیم بین انگشتان دست چپ تفکیک خوبی ایجاد کنیم برای اینکار پس ز اینکه انگشتان را از فرت 5 به ترتیب، مشابه تمرین قبلی قرار دادیم دو انگشت وسط (انگشت دو و سه) را به سیم دوم منتقل می‌کنیم ( انگشتان یک و چهار در محل خودشان باقی میمانند) سپس انگشتان یک و چهار را به سیم دوم منتقل می‌کنیم و همین روند را تا سیم ششم ادامه می‌دهیم. (برای درک بهتر حتما ویدیو آموزشی را مشاهده کنید در ویدیو تمرینات بیشترهمراه با جزئیات آمده است).

اسم سیم های گیتار

اسم سیم های گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

آموزش رایگان گیتار جلسه اول را با آشنایی با اسم سیم های گیتار ادامه می‌دهیم اگر شما یک دست سیم گیتار تهیه کنید می‌بینید که برای هرکدام از سیم ها یک حرف از حروف الفبای انگلیسی در نظر گرفته شده است در واقع هرکدام از آن حروف مشخص کننده یکی از نت های موسیقی هستد ما در موسیقی هفت نت داریم که نام آن ها به ترتیب به این شکل است:

DO     RE     MI    FA    SOL     LA     SI

 به این روش نامگذاری نت ها سیستم هجایی می‌گویند.

یک سیستم دیگر برای نشان دادن نت ها وجود دارد که به آن سیستم الفبایی می‌گویند که در آن سیستم از حروف الفبای انگلیسی برای نشان دادن نت ها استفاده می‌شود:

C       D       E        F       G         A       B

بنابراین برای نت Do از حرف C استفاده می‌شود ، برای نت Re از حرف D، برای نت Mi از حرف E، برای نت Fa از حرف F، برای نت Sol از حرف G، برای نت La از حرف  A و برای نت Si از حرف B . نکنه مهم اینجاست که هر نت موسیقی یک فرکانس ( تعداد نوسان بر ثانیه) مشخص دارد و هر سیم گیتار پس از کوک استاندارد دارای فرکانس مشخصی است که معادل فرکانس یکی از نت های ما می‌شود بر این اساس اسم سیم های گیتار به ترتیب زیر است:

سیم اول Mi یا E

سیم دوم Si یا B

سیم سوم  Sol یا G

سیم چهارم Re یا D

سیم پنجم La یا A

سیم ششم  Mi یا E

( سیم پائینی سیم اول است که زیر ترین صدا و کم ترین ضخامت را دارد سیم بالایی سیم ششم است که بم ترین صدا  و بیشترین ضخامت را دارد)

کوک گیتار

کوک گیتار
آموزش رایگان گیتار جلسه اول

در ادامه آموزش رایگان گیتار جلسه اول روش کوک گیتار را آموزش می‌دهیم. با توجه به آنچه گفته شد، برای کوک گیتار کافیست فرکانس هر کدام از سیم های گیتار معادل فرکانس استاندارد نتِ آن سیم شود. برای رسیدن به این هدف ما از ابزاری به اسم تیونر استفاده می‌کنیم.

در ابتدا باید در بخش تظیمات تیونر فرکانس نت La  را معادل 440 قرار دهیم تا کوک گیتارمان استاندارد باشد. در مرحله بعد سیم اول گیتار را به صدا در می‌آوریم تا تیونر نت سیم اول را تشخیص دهد در اینجا اگر تیونر صدای سیم اول گیتار را Mi تشخیص دهد سیم اول ما کوک است اما اگر مثلا نت را Re تشخیص داد یعنی سیم ما بیش از حد شُل است و باید به وسیله گوشی کوکِ سیم اول، این سیم را کمی‌سفت کنیم تا به کوک استانداردِ سیم اول یعنی نت Mi برسیم.

اشتباهات ابتدایی و اولیه در یادگیری گیتار

اشتباهات ابتدایی و اولیه در یادگیری گیتار

در ابتدای یادگیری آموزش رایگان گیتار در جلسه اول، بسیاری از اشتباهات معمولی رخ می‌دهد که می‌توانید با تمرین و تلاش مداوم آنها را اصلاح کنید. این اشتباهات بیشتر برای افرادی که به تازگی شروع به یادگیری گیتار کرده اند، ناشی از عدم آشنایی با تکنیک های اصولی است. لازم می‌دانیم که در مورد متداول ترین اشتباهات در آموزش رایگان گیتار جلسه اول، توضیحات تکمیلی گیتار آواز را در اختیار شما قرار دهیم.

۱. نادیده گرفتن یادگیری نت ها

برخی از افراد در ابتدای یادگیری آموزش رایگان گیتار جلسه اول، به تمرین روزانه نت ها و تکنیک های ابتدایی توجه کافی نمی‌کنند و می‌خواهند بلافاصله آهنگ های مورد علاقه شان را بنوازند. یادگیری مرحله به مرحله و آشنایی با نت ها اساسی است.

۲. نادرست نگه داشتن گیتار

ممکن است در ابتدا گیتار را نادرست در دست بگیرید که می‌تواند باعث مشکل در تکنیک ها و دستگاه های پایه ای شود. بهتر است از منابع آموزشی معتبر استفاده کنید تا نگهداری صحیح از گیتار را یاد بگیرید. این بخش یکی از کلیدی ترین و مهم ترین قسمت ها است که پیش از این در مورد آن توضیح دادیم.

۳. عدم تمرکز بر تکنیک های اساسی

برخی از افراد ممکن است تمرکز زیادی روی آکوردها یا اصطلاحات پیچیده داشته باشند و از تمرین تکنیک های اساسی مانند سرعت انگشت ها، اصطلاحات ریتمیک و تقویت دست ها عبور کنند که این مسائل می‌توانند باعث مشکل در پیشرفت شما شوند.

۴. سرعت بالای تمرین

تلاش برای پرداختن به تمرین ها با سرعت بالا از ابتدای یادگیری در آموزش رایگان گیتار جلسه اول ممکن است منجر به اشتباهات رایج مثل اشتباهات نت خوانی یا نادرستی تکنیک ها شود. بهتر است با آهستگی و تمرکز اجرای تمرین ها را آغاز کنید.

۵. عدم تمرین منظم

تمرین منظم و پیوسته در آموزش رایگان گیتار جلسه اول بسیار مهم است. نباید تنها در زمان های معدود تمرین کنید، بلکه باید به مرور زمان و به صورت منظم به تمرین گیتار بپردازید.

۶. نادیده گرفتن نتایج کوچک

در ابتدای یادگیری گیتار، ممکن است احساس کنید پیشرفت کوچکی داشته اید و این باعث ناامیدی شما شود اما به خاطر داشته باشید که پیشرفت تدریجی است و هر تلاش کوچکی که برای بهبود انجام می‌دهید، به شما کمک می‌کند بهتر شوید.

۷. عدم استفاده از منابع آموزشی

استفاده از منابع آموزشی مانند کتاب ها، ویدئوها و دروس آنلاین می‌تواند به شما کمک کند تا تکنیک ها و مفاهیم پایه را بهتر متوجه شوید و پیشرفت بیشتری کنید.

۸. نادیده گرفتن تئوری موسیقی

یادگیری تئوری موسیقی می‌تواند به شما کمک کند تا درک عمیق تری از ساختار و الگوهای موسیقی پیدا کنید. عدم آشنایی با تئوری موسیقی ممکن است باعث شود که در برخی اجراها به مشکل برخورد کنید.

۹. تنها به یک نوع موسیقی علاقه‌مند بودن

اگر فقط به یک نوع موسیقی علاقه‌مند باشید و دیگر سبک‌ها را نادیده بگیرید، می‌توانید از تنوع و آشنایی با سبک‌های مختلف موسیقی محروم شوید. بهتر است به تدریج و با تمرین منظم، این اشتباهات را می‌توانید اصلاح کنید و به یک نوازنده ماهر تر تبدیل شوید. همچنین بهتر است با یک معلم یا نوازنده حرفه ای همکاری کنید تا شما را در این مسیر هدایت کند و از اشتباهات اجتناب کنید.

روش کوک کردن بقیه سیم ها هم به همین شکل است. کوک کردن سیم ها دارای جزئیاتی است که در ویدیو آموزش رایگان گیتار جلسه اول می‌توانید روش صحیح کوک کردن گیتار را همراه با نکات و جزئیات کامل مشاهده کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با گیتار آواز تماس بگیرید.