[vc_row][vc_column][cdb_video_banner video_link=”https://dl.guitaravaz.com/amozeshraygan/chand-rahkar-baraye-pishraft-tamrinate-guitar.mp4″ video_banner=”1829″ title=”چند راهکار برای پیشرفت در تمرینات گیتار” subtitle=””][vc_btn title=”دانلود ویدئوی چند راهکار برای پیشرفت در تمرینات گیتار” color=”default” link=”url:https%3A%2F%2Fdl.guitaravaz.com%2Famozeshraygan%2Fchand-rahkar-baraye-pishraft-tamrinate-guitar.mp4|target:_blank”][vc_column_text]
تمرین هدفمند گیتار
چند راهکار برای پیشرفت در تمرینات گیتار را ما در این مقاله مورد بررسی قرار داده ایم .اگر مدت زیادی است که ساز گیتار را آغاز کرده اید ولی همچنان احساس می کنید که آن پیشرفتی که مد نظرتان بوده است در تکنیک و اجرای شما اتفاق نیفتاده است حتماً در روش تمرین خود باید تجدید نظر کنید. برای مشاهده آموزش رایگان کوک گیتار صفر تا صد اینجا کلیک کنید.
تمرین روزانه ساز دارای یک سری اصول و ضوابط است که رعایت آن ها منجر به پیشرفت در یک بازه زمانی نسبتاً طولانی می شود بدین معنی که رسیدن به پیشرفت یک پروسه کوتاه مدت نیست برای اینکه مقدار خیلی کمی در تکنیکتان رشد کنید نیاز دارید تا حداقل یک ماه به شکل مستمر روی نقاط ضعف خود به طور هدفمند تمرین کنید تا بتوانید کمی پیشرفت را احساس کنید پس نمی توان این مسیر طولانی را خلاصه کرد و با تمرینات بیش از حد فشرده در بازه های زمانی کوتاه مدت ( مثلاً یک هفته) به نتیجه مطلوب رسید. پس صبور باشید پیشرفت واقعی به تدریج اتفاق می افتد.
نکات مهم در تمرینات گیتار
نکته دیگری که می توان اشاره کرد این است که در فرایند پیشرفت نوازندگی نمی توان فقط با زدن یک سری قطعات مشخص که باب سلیقه ما است به یک جامعیت و کیفیت بالا در نوازندگی رسید در حقیقت شما نوازنده حرفه ای را نمی توانید پیدا کنید که تنها با آهنگ زدن به سطح حرفه ای رسیده باشد. بنابراین لازم است که هر نوازنده در هر سطح که قرار دارد علاوه بر زدن قطعات مورد علاقه خویش یکسری تمرینات تکنیکی را در برنامه روزانه خود قرار دهد.
اتود
از مهمترین این تمرینات که از دوره رمانتیک به برنامه تمرینی نوازندگان اضافه شد اتود زدن است. در حقیقت در دوره رمانتیک موسیقی دانان یکسری قطعات را برای برطرف کردن اشکالات تکنیکی در نوازندگی نوشتند که به اتود معروف شد. نوازنده باید با آگاهی از اشکالات تکنیکی خود و بر اساس نقاط ضعف خویش اتودی مناسب را انتخاب کرده و در برنامه تمرینی روزانه خود قرار دهد.
انواع تمرین های تکنیکی درگیتار
علاوه بر اتودها یک سری تمرین های تکنیکی نیز وجود دارند که به شما کمک میکنند تا پیشرفت را سریعتر تجربه کنید برای ساز گیتار می توان به تمرینات تکنیکی زیر اشاره کرد:
۱. آرپژ زدن با مترونوم
۲. گام زدن با مترونوم
۳. تمرینات لگاتو کششی و چکشی
۴. تمرینات استرچ دست چپ به شکل طولی و عرضی
نکته دیگری که در اینجا می توان اشاره کرد این است که تنها تمرینات فیزیکی نمی توانند باعث پیشرفت عمیق شما در نوازندگی گیتار شوند.
از آنجایی که در جامعه معمولاً نوازندگی گیتار خیلی ساده و سطحی انگاشته می شود، معمولاً نوازندگان گیتار توجه زیادی به مباحث تئوری موسیقی و زیبایی شناسی موسیقی ندارند و تنها درگیر رسیدن به کیفیت بالای تکنیکی هستند، در صورتی که در بسیاری از سازهای کلاسیک مثل پیانو و ویولون نوازنده از همان ابتدا با مباحث زیبایی شناسی موسیقی مانند آرتیکولاسیون و بیان هنری و دیگر عوامل غیر نوشتاری موسیقی آشنا می شود بنابراین من پیشنهاد می کنم بخشی از زمان تمرین روزانه خود را به مطالعه در مورد موارد گفته شده در بالا اختصاص دهید.
در پایان میتوان به این نکته اشاره کرد که تمرین مستمر و یکپارچه بدون در نظر گرفتن زمانی مشخص برای استراحت فیزیکی و ریکاوری ذهنی منجر به مصدومیت و یا دلزدگی نسبت به موسیقی و نوازندگی می شود.
بنابراین پیشنهاد می کنم حتماً در برنامه روزانه و هفتگی خود زمان های مشخصی را برای استراحت و بازیابی توان ذهنی و فیزیکی خود در نظر بگیرید.جهت کسب اطلاعات بیشتر با گیتار آواز تماس بگیرید.
نویسنده: میثم صادق
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]