دانلود ویدئوی آموزش رایگان ریتم نوازی
آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار و هر آنچه که باید بدانید!
آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار را ما در این مقاله مورد برریسی قرار داده ایم. گیتار را میتوان یکی از محبوب ترین ساز های دنیا نامید. این ساز سبک و کاربردی است و از نوای آن در سبک های مختلف موسیقی استفاده میشود. گیتار ساز منتخب بسیاری از افراد است. به عبارت دیگر، اگر شخصی تصمیم بگیرد که سازی را برای نواختن موسیقی انتخاب کند، به احتمال زیاد این ساز گیتار خواهد بود.
یادگیری گیتار، کار چندان دشواری نیست. تمام آنچه که به آن نیاز دارید یک گیتار و یک مربی خوب است. کلاس های حضوری، آموزش های مجازی و همچنین خود آموز ها میتوانند به شما در این راستا کمک کنند. از آنجایی که ریتم یکی از ارکان مهم در یادگیری گیتار است، ما این مقاله را به آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار اختصاص داده ایم؛ اما پیش از آن، به شناخت اجزای گیتار و نام سیم های آن خواهیم پرداخت. با گیتار آواز مرکز تخصصی آموزش گیتار همراه باشید.
شناخت اجزای گیتار و نام سیم های آن
برای نواختن زیباترین ریتم ها در گیتار، شما باید ابتدا با ابزار کار خود به خوبی آشنا باشید. گیتار از بخش های مختلفی تشکیل شده است و آشنایی دقیق تر با این بخش ها و کاربردشان، به شما در مدیریت بهتر ساز کمک می کند. ساختار گیتار را میتوان به دو بخش کلی تقسیم کرد: بدنه اصلی و سر دسته.
بدنه اصلی گیتار همان بخش چوبی است که در دو طرف دارای انحنا بوده و یک حفره در مرکز آن قرار دارد. به این حفره دهانه صدا گفته میشود و سیم های گیتار با عبور از روی حفره و تیغه خرک در بخش پایینی، به پل خرک متصل میشوند. بدنه اصلی را صفحه صدا نیز مینامند. در بخش سر دسته، صفحه انگشت گذاری، فرت ها و گوشی های کوک قرار دارند. تا انتهای مقاله آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار همراه ما باشید.
هر گیتار دارای شش سیم است و معمولا از پایین به بالا شمارش میشوند (یعنی سیم شماره یک، اولین سیم از پایین است و سیم شماره شش اولین سیم از بالا محسوب میشود). سه سیم نزدیک به زمین را سیم زیر و سه سیم فوقانی را بم مینامند.
این سیم ها می توانند از جنس نایلون یا فلز باشند. بدیهی است که نواختن سیم های نایلونی راحت تر از سیم های فلزی است. هر یک از سیم های گیتار یک نت مخصوص به خود را دارند که به ترتیب از بالا به پایین عبارتند از: E/A/D/G/B/E. دانستن این نت ها برای نواختن انواع ریتم ها در گیتار اهمیت دارد.
آشنایی با سبک های گیتار و انتخاب سبک مورد علاقه شما
پیش از آنکه آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار را آغاز کنیم، باید در خصوص سبک های مختلف گیتار توضیحاتی را ارائه کنیم. شما برای آنکه بتوانید به شکل هدفمند تری آموزش ریتم های کاربردی را پیش بگیرید، باید سبک مورد علاقه خود در گیتار را انتخاب کنید.
البته این انتخاب بدان معنا نیست که بازگشتی وجود ندارد و شما مجبور هستید تا ابد با سبک انتخابی خود پیش بروید. بلکه آکورد گیری، نت خوانی و ریتم نوازی در سبک های مختلف گیتار اصول و قواعد یکسانی دارند. پس از آنکه در این زمینه حرفه ای شدید، میتوانید جزئیات مربوط به سبک های مختلف را تمرین کنید و دانش خود را در این زمینه گسترش دهید. رایج ترین سبک های گیتار عبارتند از:
- کلاسیک: سبک کلاسیک چارچوب ها و قوانین مختص خودش را دارد و از آنجایی که آموزش ریتم نوازی و آکورد گیری بخشی از این چارچوب است، کلاسیک را بهترین شروع برای نوازنده های مبتدی میدانند.
- فلامنکو: ریشه این سبک در اسپانیاست. فلامنکو یک سبک شاد است که تکنیک های آکورد گیری و ریتم نوازی متفاوتی نسبت به کلاسیک دارد. شایان ذکر است که گیتارهای فلامنکو از نظر ساختار نیز با گیتارهای آکوستیک کلاسیک متفاوت هستند.
- جاز: سبکی از موسیقی است که بیشتر بر پایه بداهه نوازی استوار است.
- .بلوز: این سبک را میتوان موسیقی سنتی و فرهنگی سیاهپوستان آمریکا دانست. نمونه های بسیار جذابی از ریتم های غمگین در گیتار را در این سبک میتوان یافت.
گام های لازم جهت آموزش گیتار
حالا که با انواع سبک های گیتار آشنا شدیم و همچنین ساختار این ساز را درک کردیم، در واقع گام های لازم جهت آموزش گیتار را برداشتیم. حالا زمان آن رسیده است که به آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار بپردازیم. ریتم همه چیز را در موسیقی هدایت میکند.
ریتم را میتوان زمان بندی نت ها و آکوردها در موسیقی دانست. حتی شلوغ ترین و پر هرج و مرج ترین قطعات موسیقی نیز با کمک ریتم هدایت میشوند. بنابراین ریتم نوازی گیتار اهمیت بسیار زیادی دارد. بهترین قطعه های ریتم نوازی، بر پایه یک اصل استوار هستند: شمارش صحیح. اما منظور از شمارش صحیح چیست؟
زیبا ترین ریتم ها در گیتار، بر پایه میزان ساخته میشوند. میزان در واقع یک قطعه کوتاه از آهنگ است و از کنار هم قرار گرفتن میزان ها، یک آهنگ کامل شکل می گیرد. برای نواختن بهترین قطعه های ریتم نوازی، شما باید کسر میزان آهنگ مورد نظر خود را تعیین کنید. کسر میزان هر قطعه ای در ابتدای آن نوشته می شود. این عدد بسیار مهم است، چرا که ملاک شمارش شما قرار میگیرد. مثلا اگر کسر میزان یک آهنگ 6/8 باشد، هر بار که تا عدد شش میشمارید، یک میزان را طی کرده اید.
شمارش در خلال نواختن آهنگ شاید در ابتدا آسان به نظر برسد، اما زمانی که گیتار را به دست بگیرید و بخواهید همزمان بنوازید، نت بخوانید و ریتم را نگه دارید متوجه خواهید شد که شمارش چندان هم آسان نیست.
در صورت مشاهده نمونه ویدیوهای اجرا با گیتار و یا ویدیو آموزش انواع ریتم ها، احتمالا متوجه شده اید که نوازندگان در خلال نواختن گیتار، با پای خود ضرب میگیرند. حرکت سر، انگشتان و یا پاها در خلال اجرا، تکنیکی معمول برای نگه داشتن شمارش است. از آنجایی که حفظ ریتم در نواختن گیتار بسیار اهمیت دارد، توصیه میکنیم این موضوع را به صورت جدی تمرین کنید.
آموزش تکنیک های ریتم نوازی گیتار 4-4
این بخش از آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار را به ریتم 4-4 اختصاص میدهیم. اگر به موسیقی پاپ علاقه مند هستید و دوست دارید انواع ریتم های پاپ را با گیتار بنوازید، بهتر است از ریتم 4-4 آغاز کنید. اکثر آهنگ های ریتمیک پاپ بر اساس ریتم 4-4 نوشته شده اند. نواختن این ریتم چندان دشوار نیست. ما برای آموزش ریتم های کاربردی پاپ، مراحلی که در بخش قبل توضیح دادیم را دنبال خواهیم کرد:
- به نت های خود مراجعه کنید و قطعه ای را انتخاب کنید که بر پایه ریتم 4-4 تنظیم شده باشد. کسر میزان در ابتدای قطعات به صورت اعداد کسری نوشته شده اند. در اینجا، عدد چهار زیر خط کسری به معنای وجود نت های یک چهارم است و عدد بالای خط کسری، نشان دهنده وجود چهار نت یک چهارم در یک میزان میباشد. به یاد داشته باشید که اولین نت از اولین میزان 4/4 همواره با سکوت یک چهارم آغاز میشود.
- هر یک ضرب در آهنگ، یک نت محسوب میشود. زمانی که چهار نت در یک میزان قرار دارد، شما باید تا عدد چهار بشمارید. بنابراین هر یک ضرب در آهنگ یک عدد خواهد بود. یک، دو، سه، چهار (میزان اول)، یک، دو، سه، چهار (میزان دوم) و… .
- برای آنکه گوشتان به ضرب موسیقی عادت کند، میتوانید به ازای هر یک ضرب، دست بزنید. نوازنده های خبره معمولا این شمارش را با حرکت پا یا سر خود حفظ میکنند. زمانی که ضرب موسیقی را تشخیص دهید و بتوانید آن را بشمارید، ریتم را از دست نخواهید داد. در صورتی که تشخیص ضرب آهنگ ها برایتان دشوار است، میتوانید از مترونوم استفاده کنید. این وسیله، ابزاری تمرینی است که میتواند به شما در نگه داشتن ریتم کمک کند. نمونه های آنلاین و رایگان مترونوم نیز از طریق اینترنت به راحتی در دسترس هستند.
- فراموش نکنید که فاصله شمردن ضرب ها، میتواند با ریتم تغییر کند. به بیان دیگر، شما میتوانید ضرب آهنگ های یکسانی را با تغییر در شیوه شمردن آنها، به شکل های متفاوتی بنوازید.
جمع بندی آموزش ریتم نوازی گیتار
همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، این مقاله به آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار اختصاص داشت. ما در این مقاله سعی کردیم تا ضمن معرفی کلی سبک های مختلف گیتار و ساختار اصلی این ساز، به شما در انتخاب سبک و نوع گیتار محبوبتان کمک کنیم. سپس ریتم نوازی را به عنوان یکی از گام های لازم جهت آموزش گیتار مرور کردیم.
بخشی از این مقاله به آموزش تکنیک های ریتم نوازی گیتار 4-4 اختصاص داشت. ریتم نوازی اگرچه در ابتدا دشوار به نظر میرسد، اما برای آنکه استاد شوید نباید تمرین و ممارست را کنار بگذارید. فراموش نکنید که بهترین رهبران موسیقی دنیا، در واقع در اجرای بهترین قطعه های ریتم نوازی استاد هستند! امیدواریم مقاله آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار مورد توجهتون قرار گرفته باشد جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار با گیتار آواز تماس بگیرید.
آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار
آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار در این مقاله جایگاه اصلی را دارد. گیتار یکی از انواع موسیقی آلات جذاب و سرگرم کننده است که اکثر افراد مخصوصا نوجوانان و جوانان علاقه زیادی به یادگیری آن دارند. به همین جهت اگر فردی قصد یادگیری یک ساز را داشته باشد اولین انتخاب آن گیتار خواهد بود. یکی از بخش های جذاب در نواختن گیتار ریتم نوازی است. ریتم نوازی را میتوان یکی از پرطرفدارترین موضوعات موسیقی در سراسر جهان دانست. با گیتار آواز همراه باشید.
ریتم نوازی گیتار طرفداران زیادی دارد، که با یک سرچ کوچک میتوانید از محبوبیت این ساز و ریتم نوازی آن مطلع شوید. آموزش و یادگیری ریتم نوازی گیتار کار دشواری محسوب نمیشود، چرا که هر فردی میتواند با کمک یک مربی خوب و گیتار به راحتی به این حرفه خوش آواز تسلط پیدا کند. با آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار افراد به اصطلاح گذشتگان میتوانند با یک تیر دو نشان بزنند و در کنار نواختن گیتار و ریتم نوازی، ترانهٔ آهنگ را نیز بخوانند. قطعا تسلط بر دو عنصر نوازندگی و خوانندگی در کنار هم میتواند امتیازی برای افراد باشد. لازم دانسته ایم این بخش را به آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار اختصاص دهیم، پس در گیتار آواز با ما همراه باشید.
تکنیک های مهم در ریتم نوازی گیتار
آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار میتواند تا حد امکان شما را با تکنیک های به روز و مناسب در ریتم نوازی گیتار آشنا سازد تا زین پس بتوانید، با کمک این تکنیک های خاص که مخصوص گیتار آواز است به راحتی ریتم بهتری را برای نواختن داشته باشید.
- آپاگادو: آپاگادو تعریف های مختلفی از خود به جای گذاشته است این کلمه اسپانیایی به معنی خاموش کردن است. در ریتم نوازی آپاگادو یعنی: خفه کردن صدای، آکوردهای در حال اجرا است. این عمل با دست چپ، دست راست و حتی پیک امکان پذیر میباشد. ولی بهترین عملکرد را میتوانید با کمک دست راست اعمال کنید. بر اساس آمار به دست آمده یکی از مهم ترین دلایل استفاده از آپاگادو در ریتم نوازی این است که افراد بتوانند تنوع را در ریتم نوازی به وجود بیاورند، تا قطعاتی که اجرا میشود جذاب تر شنیده شوند.
- راسگوادو: یکی دیگر از تکنیک های جذاب و مهم که در آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار در گیتار آواز به آن توجه شده است راسگوادو است. در عمل راسگوادو باید انگشتان خود را مشت کرده و از انگشت کوچک تا انگشت اشاره به سرعت روی تار ها بکشید. میتوان با کمک پنجه ها یا پیک این عمل را انجام داد. سرعت عمل در اجرای این تکنیک حرف اول را میزند. توجه داشته باشید تکنیک راسگوادو به صورت سه ضربی، چهار ضربی و پنج ضربی قابل اجرا است.
رایج ترین سبک های گیتار برای ریتم نوازی
برای اینکه بتوانید از آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار استفاده کنید لازم است قبل از هر آموزشی با انواع سبک های گیتار آشنا شوید و بر اساس علایق و سلایق یکی از این موارد را انتخاب کنید.
- سبک کلاسیک: این سبک دارای قوانین و چارچوب های خاص خود میباشد که ریتم نوازی جزئی از این قوانین میباشد، به همین جهت بهترین سبک برای ریتم نوازی محسوب میشود.
- فلامنکو: این نوع از سبک به جهت ریتم نوازی های متنوع و جذابی که دارد، نسبت به سبک کلاسیک پرطرفدار تر میباشد. البته سبک فلامنکو بیشتر شاد است.
- جاز: سبکی از موسیقی است که به بداهه نوازی معروف میباشد.
- بلوز: این سبک را بیشتر افراد سیاه پوست آمریکایی استفاده میکنند، نوعی سبک سنتی و فرهنگی محسوب میشود.
برای آموزش رایگان ریتم نوازی گیتار و دیگر بخش های این ساز میتوانيد به گیتار آواز مراجعه کنید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]